FeaturedHaberler

Wards 2017 en iyi motor ödülleri belli oldu




V8 motor tam 28 yıl aradan sonra ilk kez listeye giremedi. Peki hangi motorlar listeye girdi dersiniz? Detaylar haberimizde…

Her sene düzenlenen Wards En iyi Motor ödüllerinin 2017 için kazanan talihlileri belli oldu. Önceki senelerde olduğu gibi, bu sene de çoğu turbo motor ödülleri domine etmiş durumda. Bu aşırı beslemeli motorlara birkaç hibrit ünite ve 6 silindirli üniteler eşlik etmiş.

Düzenlenen etkinlikte atmosferik hiçbir motorun ve yine aynı şekilde tam 28 yıl aradan sonra V8 hiçbir motorun yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

Bu yılın kazananları şu şekilde:

  • 3.0 litre turboşarjlı DOHC, sıralı 6 silindir (BMW M240i)
  • 1.5 litre DOHC, 4 silindir/ Çift Motor EREV (Chevrolet Volt)
  • 3.6 litre DOHC V6/Çift Motor PHEV (Chrysler Pacifica Hybrid)
  • 2.3 litre turboşarjlı DOHC, 4 silindir (Ford Focus RS)
  • 2.0 litre DOHC 4 silindir/Çift Motor HEV (Honda Accord Hybrid)
  • 1.4 litre turboşarjlı DOHC, 4 silindir (Hyundai Elantra Eco)
  • 3.0 litre turboşarjlı DOHC, V6 (Infiniti Q50)
  • 2.5 litre turboşarjlı DOHC, 4 silindir (Mazda CX-9)
  • 2.0 litre turboşarjlı DOHC, 4 silindir (Mercedes-Benz C300)
  • 2.0 litre turboşarjlı/süperşarjlı DOHC, 4 silindir (Volvo V60 Polestar)

WardsAuto kıdemli yöneticisi Drew Winter “Üreticilerin turbo besleme ve elektrik ile küçük hacimlerden ekstra sağlamaya çalıştıkları güç çalışmaları görünen o ki başarılı olmuş.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Kazanan motorlara şöyle bir göz attığımızda 2.8 lt / 100 km gibi inanılmaz bir tüketim değeri sunan 263 beygir gücündeki Yeni Chrysler Pacifica Hybrit dikkat çekiyor. Bu senenin en çok ses getiren ateşli hatchback’i Ford Focus RS de 2016’da gelen turboşarlı, dört silindirli, 2.3 litrelik motoru ile ödül almayı başardı. Bahsettiğimiz EcoBoost motor 350 beygir güç ve 475 Nm tork üretebiliyor.

WardsAuto editörleri 2 aylık bir süre zarfında tam 40 modeli değerlendirmeye aldı ve fiyatı 62 bin doları geçmeyen bu araçlarda kullanılan motorları güç, tork, ses yalıtımı, karşılaştırmalı teknik özellikleri, yakıt tüketimi gibi kıstasları ele alarak değerlendirdi.

Wards, en iyi 10 motordan sonra “En İyi 10 İç Mekan” ödüllerini de verecek. Daha sonra, “En İyi 10 Kullanıcı Deneyimi” ödülleri sahiplerini bulacak.

Kaynak: WardsAuto

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Emisyon kurallarını iplememesine rağmen vwnin listede olmayışı rezalet bir durum.

  2. Wards neye göre yapıyor acaba bu listeyi?
    Başarı gtr’ın 3.8 motorla 8.0lık bugattiyi tokatlaması olabilir., Passat 2.0 280hp motoru elantra 1.4 ecodan daha mı başarılı?ya da bmwnin 3.0 380bgliğinden

  3. bu her sene verilen bir ödül. dolayısıyla o niye yok bu niye varın cevabı motorun ilk üretim yılında yatıyor. listedeki motorların hepsi 2016 üretimi.

  4. bence cok isabetli bir liste olmus, iclerinden BMW M240i , Volvo V60 Polestar ve Ford Focus RS kullanma deneyimim oldu. hepsi birbirinden zevkli makinalar, hic SW sevmem ama V60’i al piste git o kadar keyifli, bmw 240 surdugumde ise acaba tata smurf ile takas mi yapsam diye aklima geldi 🙂 focus RS’de herkes yanlasin diye yapilmis ama gerek ici gerek disi gerek performansiyla guzel bir arac.

    digerlerini bilmiyorum ama listedeki bu 3 motor bence harika

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu