Haberler

Yeni Suzuki Swift resmi olarak tanıtıldı




Japon otomobil markası Suzuki, markayı uzun yıllardır B hatchback sınıfında temsil eden Swift modelinin yeni jenerasyonunu tanıttı. Beşinci nesli ile tamamen yenilenen yeni Swift, eski kasasına göre daha iç açıcı bir tasarıma sahip.

Teknik detayları hakkında pek fazla bilgi verilmeyen 2017 Suzuki Swift, ilk bakıldığında şirin ve sevimli bir şehir otomobili imajı çiziyor. Yeni Swift’te özellikle Ford ve Hyundai modellerinden aşina olduğumuz altıgen ızgara kullanmayı tercih eden Suzuki, arkaya doğru alçalan ve kayığa benzer tavan formuyla araca hareket kazandırmış. A ve B sütunundaki parlak siyah kaplama ve C sütununa gizlenmiş arka kapı kolları da dış tasarımda farklılık yaratan önemli detaylar arasında yer alıyor.

Yeni Swift’in iç mekanı, dışına oranla kısmen hayal kırıklığı yaratıyor. Özellikle ön konsolda sert plastiğin oldukça fazla kullanıldığı görünüyor. Düşük malzeme kalitesine karşın yayınlanan görsellerden yaşam alanının gayet yeterli olduğu söylenebilir.

Yeni Swift’te yer alacak motor seçenekleri ise versiyonuna göre değişkenlik gösteriyor. Aracın ML, XL ve XG donanım paketlerinde 1.0 litre ve 1.2 litre hacminde iki motor seçeneği yer alacak. Swift RS ve RSt versiyonunda 1.0 litre hacminde ve 112 beygir güç üreten turbo şarjlı motor, Swift Sport ise 1.4 litre hacminde ve 140 beygir güç üreten turbo şarjlı motorlar bulunacak. Ayrıca RS ve ML versiyonlarının hibrit motor seçenekleri de kullanıcılara sunulacak. Şanzıman seçenekleri ise beş ileri manuel ve altı ileri otomatik olarak iki farklı opsiyon olarak sunuluyor.

Satış fiyatları açıklanmayan 2017 model Suzuki Swift, ilk olarak 4 Ocak’ta ana vatanında satışa sunulacak. Şuanda test süreci devam eden Suzuki Swift Sport ise Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda örtüsünü indirecek.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

22 Yorum

  1. Swift her bakımdan iyisiyle kötüsüyle aynı çizgisinde devam ediyor gibi gözüküyor. Yani yine beğendim ve yine bana göre dar. 🙂

  2. Bu araba her markadan bişey çalmış galiba fotoğraflara bakıyorum hangi arabaya benzeteceğimi şaşırdım cevaplara baktım evet haklıymış her şeyden var 😀 Ama güzel kombinasyon olmuş bence çok tatlı duruyo 😀

  3. resmi tanitimi yapildiysa fiyatlar aciklanmadi mi bu nasil bir tanitim olmus 4 ocakta satisa cikacak surada kac gun varki herseyini anlatsalar ne varmis..

  4. Bu arada ACC radarı gözümden kaçmadı 🙂

  5. berkertekin demiş ki:

    Bu arada ACC radarı gözümden kaçmadı :)Hepsini görüntüle…

    aynen 🙂 bunun hibriti benim isimi gorur. tam sehiricinde bakkala gitmelik arac 🙂

  6. Eski kasanın tasarımı daha güzeldi bence. Biraz daha agresif bir tasarımı hak ediyor.

  7. Donanımlar harfle adlandırılmış oradan bir samimi geldi ben çok beğendim ilerde ilk araba olarak düşünürüm.Bence çok güzel olmuş.

  8. anl_akl demiş ki:

    Donanımlar harfle adlandırılmış oradan bir samimi geldi ben çok beğendim ilerde ilk araba olarak düşünürüm.Bence çok güzel olmuş.Hepsini görüntüle…

    GTE Broadway, GTC gibi değil mi 😀

  9. berkertekin demiş ki:

    GTE Broadway, GTC gibi değil mi :DHepsini görüntüle…

    Aynen,Japonları bu yüzden seviyorum adamlar eski ile yeniyi çok güzel harmanlıyorlar.

  10. Görünüş bakımından Suzuki bir teşekkürü haketmiş diyelim fakat 2016 modelinin test şürüşünde edindiğim bilgiye göre 2017'de pek bişey değişmeyecekmiş tabiki test yapıp yeniden bir değerlendireceğiz.

  11. İlla bir şeye benzetmek gerekiyorsa arkasını Suzuki Alto'ya, önünü Suzuki Alto ve Mitsubishi Space Star'a benzettim. Güzel olmuş ama şuanki kasa Swift daha hoşuma gidiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu