Haberler

Yeşil canavar Nürburgring’in tozunu aldı




Mercedes-AMG GT R yeşil rengi ile uyum sağladığı yeşil cehennemden agresif ve muhteşem görünümünün hakkını vererek çıktı. Alman otomobil dergisi Sport Auto’nun düzenlediği testte yeşil canavarın direksiyonunun başına geçen Christian Gebhardt’ın imza attığı 7 dakika 10.92 saniyelik süre akıl almaz derecede hızlı. Özellikle Ferrari 488 GTB gibi standartları belirleyen bir süper spordan 11 saniye daha hızlı olan AMG GT R, Lexus LFA’den 4 saniye, Corvette ZR1’dan da 9 saniye daha hızlı. 488 GTB testinin aynı pilot tarafından birkaç hafta önce gerçekleştirildiğini de göz önünde bulunduracak olursak AMG GT R’ın test süresinin şüpheye yer bırakmadan oldukça hızlı olduğunu söyleyebiliriz.

Hiperspor seviyesini göz ardı edersek şu an için AMG GT R’dan daha hızlı listede sadece Nissan GT-R Nismo bulunuyor. Tabi burada GT-R Nismo’nun dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olduğunu göz önünde bulundurursak AMG GT R arkadan itişli en hızlı sporcu unvanının da sahibi oluyor.

Başarının arkasında AMG mühendislerinin çalışmalarını barındıran AMG GT R temelde diğer AMG GT modellerinde bulunan aynı 4.0 litrelik V8 üniteyi barındırıyor. Fakat AMG mühendisleri yeni ayarlamaları ile V8 üniteden AMG GT S’e göre fazladan 74 HP ve 50 Nm tork elde ederek tam tamına 577 HP ve 700 Nm’lik bir canavar geliştirmişler.

İyileştirmeler sadece motor ile kısıtlı kalmazken diyete giren AMG GT R 90 kilogram hafiflemiş. Ayrıca 4.5 cm genişleyen çamurluklar, devasa arka kanadı ve aracın zemininde yer alan otomatik “flap” gibi aktif aerodinamik parçalara sahip olan AMG GT R, aerodinamik anlamda diğer AMG GT modellerinden oldukça üstün.

Arka tekerlekten dönüş sistemine de sahip olan AMG GT R düşük hızlarda ön ve arka tekerlekleri zıt yönlerde döndürerek ihtiyaç olan çevikliği sağlarken, yüksek hızlarda ise ön ve arka tekerlekleri aynı yönde döndürerek gerekli olan stabiliteyi ve yol tutuşu sağlıyor.
0’dan 100’e 3.5 saniyede çıkan AMG GT R, maksimum 319 km/s hıza ulaşıyor.

 

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Kusursuzluktan uzak bir tur, dikkat dağıtan diğer bir GT3 yarış arabası, buna rağmen muazzam bir süre. Çok etkileyici

  2. Sn. otopark.com editörleri Nurburgring pistinin yeni kralı Huracan Performante ile 6:52:01 derecesiyle Lamborghini oldu. Lamborghini’den öncede AMG GTR ile Mercedes’ti

  3. Nissan GTR rekorları altüst edeli çok oldu. 7:19:10 Nissan GT-R 7:08:68 – Nissan GT-R Nismo Nurburgring pisti tur rekorlarına imza atmıştır. GTR yani namıdeğer “Godzilla”. GT-R rozetini taşımayı asla haketmeyen bir otomobil Mercedes’e de hiç yakışmayan model

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu