Haberler

Yeşil dalgaya yepyeni bir yorum




Dünya üzerindeki her otomobil kullanıcısının en büyük problemlerinden birisi de trafik ışıklarıdır. Kimi zaman kısa bekleyişler, zaman zaman yerini 90 saniyeye kadar uzayabilen bir çileye bırakır. Öyle ki, otomobil sektörü trafik ışıklarına ekonomik bir çözüm olması umuduyla start-stop sistemini icat etti.

ABD’de yaşayan Noah Forman isimli bir sürücü, trafik ışıklarıyla adeta alay etti. 6 Aralık günü sabaha karşı saat 03:00’te New York sokaklarında seyreden Forman, Manhattan’da tam olarak 240 trafik ışığından arka arkaya yeşilde geçti. Bu anları otomobilinde bulunan kameraya kaydeden Forman, alışık olduğumuz yeşil dalga uygulamasına adeta yeni bir boyut getirdi. Ayağı sürekli gaz pedalında olmadığı belli olan Forman, ara sıra ışıklara uyum sağlamak için hızını düşürdü, fren yaptı ancak asla durmadı.

Ani hızlanmalardan, duraklamalardan ve ani frenlemeden kaçınan Forman, belki de hayatının en ekonomik şehir içi sürüşüne imza attı. Gün içerisindeki yoğun trafiğiyle bilinen New York’un geceleri bu kadar iyi çalışan bir sisteme sahip olması da ayrıca dikkat çeken unsurlardan biri oldu.

Aşağıda Forman’ın kaydettiği videoyu izleyebilirsiniz:

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bizim yeşil dalgalarımız süper. Atıyorum İstanbul Bostancı'dan sonra Tuzla sınırına kadar olan sahil yolu 70'le de gitsem takılıorm 80'le de 90'la da.. nasıl yeşil dalgaysa?

  2. saat 12 den sonra cadde de ne yaparsanız yapın hiç bir zaman yeşil yanmaz her ışıkta kırmızı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu