Haberler

Audi RS4 ve RS5’in güçleri belli oldu




Yeni Audi A4 ve A5 modellerinden sonra merakla beklenen RS4 ve RS5‘le alakalı detaylar gelmeye devam ediyor.

Porsche Panamera 4S’in motoru kullanılacak ama…

Daha önce RS4 Avant, RS4 Sedan, RS5 Coupe ve RS5 Cabriolet karoserlerinde Porsche Panamera 4S‘den alınan motorların kullanılacağını belirtmiştik.

Audi‘den gelen bilgilere göre; Porsche‘de 440 BG güç ve 550 Nm tork üreten 2.9 lt V6 motor, RS modellerinde biraz daha güçlendirilmiş olacak.

Audi RS4 ve RS5 modellerinde 10 BG ve 50 Nm daha güçlendirilen bu motor, otomobillerin 0-100km/sa değerlerini 4 sn‘nin altına çekecek.

250 km/sa’de sınırlandırılacağı belirtilen RS modelleri, fazladan ödeme yapılarak alınacak dinamik paketle birlikte 280 km/sa’lik hıza ulaşabilecek.

Ne zaman yollarda göreceğiz?

Büyük bir olasılıkla Haziran ayında üretimine başlanacak RS5 Coupe‘den sonra A4 Avant‘ın da Aralık ayında üretime bandına gireceği belirtiliyor. RS5 Sportback ile alakalı şimdilik net bir bilgi bulunmazken modelin, diğer ikizi ve kardeşinden daha sonra üretilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu