Haberler

2017 Nissan Micra’nın üretimi başladı




Yeni Nissan Micra’nın üretimi başladı, ilk otomobiller montaj hattından indi. Son kontroller otomobillerin en üst kalitede olduğunu kanıtladı.

Nissan Micra teslimatları

Önemli Avrupa piyasalarında, Nissan perakendecilerine ve müşterilere yeni Micra teslimatları Şubat ortasından itibaren başlayacak, Mart ayı içinde diğer piyasalarda devam edecek.

Yeni Micra’nın üretiminin başlaması, otuz yılı aşan bir başarı öyküsünde yeni bir sayfayı işaret ediyor. İlk kez 1983’te Avrupa’da piyasaya çıkan Micra, dünya çapında yedi milyondan fazla satışla dünyanın en tanınmış otomobil modellerinden biri. Yeni beşinci nesil ile otomobil Avrupa’nın B-hatchback segmentinin kalbine dönüyor.

Renault ortaklığı ve fabrika

Yeni Micra, Fransa’nın Flins kentinde Nissan’ın ortağı Renault tarafından işletilen bir fabrikada üretildi. Yeni Micra, Avrupa’daki bir Renault fabrikasında üretilecek ilk Nissan binek otomobil ve Micra üretimini, yedi yıl aradan sonra yine Avrupa’ya, temel müşterilerinin yakınına döndürüyor. Otomobil Nissan’ın V platformunun modifiye edilmiş bir versiyonu üzerine kuruluyor.

Paris’in batısında bulunan Flins, Avrupa pazarı için hatchback üretimi konusunda engin deneyime sahip bir fabrika. 1952’de faaliyete geçen 237 hektarlık alanda kurulu tesis, Renault Grubu’nun en köklü otomobil üretim tesisi. Şu anda Renault Clio ve Renault Zoe modellerinin üretimine de ev sahipliğini de yapıyor.

Bu araçların “çapraz üretimi”, Renault-Nissan İttifakı için sinerji yaratmanın önemli bir öğesi ve hem firmaya hem de müşteriye bazı önemli avantajlar getiriyor.

Fabrikaların üretim kapasitesinden daha iyi faydalanmalarına imkan vermenin yanı sıra bu sistem, en yüksek kalite üretim standartlarının karşılandığından ve korunmasından emin olmak için her iki markadan da en iyi standartları ve uygulamaları alıyor.

Nissan Europe Başkanı Paul Willcox, beşinci nesilin üretiminin başlaması ile ilgili “Yeni Micra için üretimin başlangıcı, Renault-Nissan İttifakı’nın işbirliği ruhunu temsil eden, kutlanacak bir an.” dedi.

Willcox sözlerine şunları ekledi: “Müşterilerin gerçekten bugün ne istediklerini ve yarının beklentilerini vurgulayarak Avrupa kompakt otomobil segmentini yeni bir düzeye taşıdık. Yepyeni Nissan Micra, etkileyici tasarımı, konforlu ve şık kabini ve güven dolu sürüşü ile karakterize olağanüstü bir otomobil”.

Beşinci nesil

Yeni Micra tam anlamıyla bir devrim. Beşinci nesil, hem yerine geldiği modele kıyasla, hem de tarihi Micra’nın 34 yıl önce Avrupa’da ilk çıkışına kadar giden başarılı süpermini üçlüsüne kıyasla radikal bir ilerlemeyi temsil ediyor.

Yeni Micra, her zamankinden daha uzun, daha geniş ve daha alçak. Model en başından beri Avrupalı müşterilerin gereksinimleri düşünülerek tasarlanmış.

Otomobilin cazibesinin anahtarı, Micra ismine yeni bir yön veren atletik ve etkileyici dış tasarımı. Çağdaş görünüm ve lüks hissi, tüm versiyonlarda standart gelen iki renk tonlu, yumuşak dokunuşlu materyaller sunan yüksek kaliteli iç kabinde de devam ediyor.

Yeni Micra, aynı zamanda bir teknoloji lideri ve segmente yeni özellikler sunuyor. Bunlara, gerekirse Micra’yı doğru yola tekrar sokmak için nazikçe düzelten “Intelligent Lane Intervention” (Akıllı Şerit Müdahalesi) güvenlik sistemi de dahil.

Benzersiz bir 360° ses deneyimi için sürücü koltuğunun baş desteğine yerleştirilmiş hoparlörlere sahip BOSE Personal ses sistemi de benzersiz bir özellik olarak sunuluyor.

Yeni Micra, şık ve çağdaş renk seçenekleriyle, birinci sınıf donanım ile, dış cephe ve iç kabini değiştiren çok çeşitli kişiselleştirme seçenekleri ile birlikte geliyor.

Ayrıca, çeviklik, heyecan ve güvenlik dengesini mükemmel kuran performansı ile, Micra sürüş için harika bir otomobil. Model iki benzinli ve bir dizel olmak üzere üç motor seçeneğiyle sunuluyor.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Niyedir bilinmez son iki neslinde olduğu gibi bunda da arka camlar elektrikli değil, eski usul elle çevirmeli. Neden Nissan?

  2. Bugün içine bindim, arka tarafı o kadar kötü ki… Yıl olmuş 2017, manuel cam kolu nedir ya? Hadi en düşük donanım seviyesinde olsun diyelim, en dolu olanda bile 4 cam otomatik yok…

  3. Yeni Micra mükemmel bir dış görünüme sahip. Nissan'ın yeni nesil tasarım anlayışı Micra'da da devam ediyor. Micra büyük ağabeyi Murano'ya tasarım olarak çok benzemiş genel hatlarıyla. Yeni Micra doğru fiyatlandırma ile hem ülkemizde hem de dünyada satış rekorları kıracaktır. Yeni Micra'ya rakip olabilecek tek araç kardeşi Renault Clio'dur

  4. Yeni Micra segmentindeki en güzel tasarıma sahip kardeşi Clio ile birlikte. Yeni Micra ne zaman ülkemize gelecek bilgisi olan var mı? Yeni Micra Renault Clio'ya çok benzer bir tasarıma sahip. Genel hatlarıyla kardeşi Renault Clio'yu hatırlatıyor. Yeni Micra bu sınıfta çıtayı belirleyecek ve yükseltecektir

    1. Emre bey Nissan'dan henüz yeni Micra'nın ne zaman satışa sunulacağına dair bir açıklama yapılmasada yeni Micra'nın Avrupa yollarına çıkış tarihi Mart 2017 olarak belirlenmiş. Türkiye yolları içinde yine o tarihlere yakın zamanda yer alacağını düşünüyorum

  5. Testesteron katili bir araba, maalesef. Neymiş diye resimlerine bile bakmıyorum bu tarz araçların. A'dan B'ye gitmek için uygun, başka bir özelliği yok.

  6. Yeni Micra otomatik vites seçeneği satışa sunulduğu zaman ülkemize getirilicek. Avrupa değil olmak üzere şu anda sadece manuel satışı yapılıyor. Nissan yetkilileri 2018 başı diye geçen Paris fuarında açıklama yapmışlardı ama o açıklama üzerinden baya vakit geçti belki değişmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu