FeaturedHaberler

Tamamen yenilenen 2018 Toyota Camry tanıtıldı




Toyota’nın lüks sedan modeli Camry, 12. jenerasyonu ile Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. 28 yıllık mazisinde Amerika’nın en çok satan sedan modeli olmaya başaran Toyota Camry’nin yeni versiyonu farklı tasarımıyla dikkat çekiyor.

Toyota Camry ‘nin dış tasarım öğeleri “oldukça” agresif!

2018 model Toyota Camry, markanın şu ana kadar ürettiği en agresif tasarımların arasında yer alıyor. Ön tamponu karmaşık bir tasarıma sahip olan Camry’nin havalandırma ızgarası ince tutularak alt ızgaranın tamponu kaplaması sağlanmış. İki ızgara birbirinden V şeklindeki parçayla ayrılırken, bu parça ile Toyota ambleminin arasına çarpışma önleyici radar yerleştirilmiş.

4859 mm‘lik aks genişliğine sahip olan yeni Toyota Camry, 1.44 metrelik yüksekliğine karşın alçak oturma pozisyonundan faydalanarak daha fazla baş mesafesi vaat ediyor.

Motor seçenekleriyle tam bir Amerikan!

2018 model Toyota Camry’nin kaputunun altına baktığımızda yakıt canavarı motor seçenekleriyle karşılaşıyoruz. 3.5 litre hacmindeki V6 D4-S motor seçeneğinin yanında 8 ileri Direct-Shift şanzımana sahip 2.5 litrelik bir motor daha yer alıyor. Diğer teknik verileri açıklanmayan yeni motorların Hybrid versiyonuyla birleştirildiğinde 5 litrenin altında bir yakıt tüketim verisi sunacağı tahmin ediliyor.

Adaptif hız sabitleyici, şerit uyarı sistemi ve çarpışma uyarı sistemi gibi özelliklerin standart olarak sunulacağı yeni Camry’nin Amerika’daki satışları yaz aylarında başlayacak. Tasarımıyla farklılaşan lüks sedanın ülkemizde satışa sunulmasını ise en azından makul motor seçenekleri gelene kadar beklemiyoruz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

34 Yorum

  1. Toyota Camry çok sevdiğim bir arabadır bizim ülke şartlarında ulaşmamız ve yürütmemiz oldukça zor maalesef
    yeni kasasını da beğendim sorunsuz dertsiz yıllarca binilecek bir araba

  2. Renard demiş ki:

    toyota olması?Hepsini görüntüle…

    Yoo ben aslında biraz pahalı bulsamda toyotaları severim ama bu fotoğrafların çekim kalitesinden mi bilmiyorum bu arabalar çok yapay geldi, Yollarda Gerçek bi araba değil de üzerine odaklanılacak konsept arabalarmış gibi çok yapay, suni geldi bana. Yüksek ihtimal fotoğraflardan kaynaklı. Bazılarında baya baya flas boyanın üzerinde patlamış.

  3. Şu göğüsün ortasındaki multimedya ekranı boyunca kullanılan siyah kaplamayı ne çok seviyor bu üreticiler. Arkadaş, leş gibi el izi ve toz tutuyor bu materyal. Tamam silince geçiyor ama günlük kullanımda göz zevkini gerçekten çok bozuyor. Şuna bir çare bulmaları lazım.

  4. CenkGs demiş ki:

    Şu göğüsün ortasındaki multimedya ekranı boyunca kullanılan siyah kaplamayı ne çok seviyor bu üreticiler. Arkadaş, leş gibi el izi ve toz tutuyor bu materyal. Tamam silince geçiyor ama günlük kullanımda göz zevkini gerçekten çok bozuyor. Şuna bir çare bulmaları lazım.Hepsini görüntüle…

    Siyah malzemenin en büyük artısı işçilik hatalarını ve birleşme noktalarını çok iyi gizliyor ondan dolayı kullanılıyor bence

  5. berkay4408 demiş ki:

    Siyah malzemenin en büyük artısı işçilik hatalarını ve birleşme noktalarını çok iyi gizliyor ondan dolayı kullanılıyor benceHepsini görüntüle…

    Mutlaka bir artısı vardır tabii ki ama en azından parmak izi ve toz tutmayacak şekilde üretseler rahat edeceğiz. En kötü ihtimalle telefonlarda olduğu gibi kaliteli ekran koruyuculardan üretilsin, uygulayalım ve hem çizilmesin hem kir, toz tutmasın. Toz silince gidiyor da parmak izi lekesini çıkarmak için bayağı silmek gerekiyor.

  6. Unuttuğun bir şey var o da maliyet 🙂

  7. berkay4408 demiş ki:

    Unuttuğun bir şey var o da maliyet :)Hepsini görüntüle…

    Dedim ya materyali değiştiremiyorsan ekran koruyucu gibi bir ürün çıkar, aksesuar olarak sat. İsteyen alır kullanır, istemeyen kullanmaz.

  8. Onu da düzgün takılamayacak veya kalitesi iyi olmayacak her türlü sıkıntılı oluyor

  9. berkay4408 demiş ki:

    Onu da düzgün takılamayacak veya kalitesi iyi olmayacak her türlü sıkıntılı oluyorHepsini görüntüle…

    Vallahi parasını verince telefonlarda gayet güzel iş yapıyor bu ürünler. Bu mevzudaki aksesuarlarda teknoloji ilerledi. Yeniden keşfe gerek yok, hazırda bulunan ve telefonlar için satılan ürünlerin daha büyüklerini üretip satışa çıkaracaklar hepsi bu. Alt tarafı şeffaf bir jelatin yani, işçiliği ne kadar zor olabilir ki.

  10. Genelde telefonlarda uzun ömürlü olmuyor 1 sene içinde dağılıyor aslında şeffaf jelatin alıp kendimiz takabilir miyiz. Ben geçense far altı gözü ve küllüğü içine ses yapıyor diye kadife alıp kaplamıştım gayet kolay bir işlem.

  11. berkay4408 demiş ki:

    Genelde telefonlarda uzun ömürlü olmuyor 1 sene içinde dağılıyor aslında şeffaf jelatin alıp kendimiz takabilir miyiz. Ben geçense far altı gözü ve küllüğü içine ses yapıyor diye kadife alıp kaplamıştım gayet kolay bir işlem.Hepsini görüntüle…

    Ölçülerini falan alıp muntazam şekilde kesmek lazım sırıtma ihtimali var malum. Ama ona uygun jelatin malzemesi bulmak da sıkıntılı. Sadece multimedya ekranı için yapmazdım bunu. Ama bu araçta olduğu gibi komple ön göğüsün ortasına lazım bu tarz bir aksesuar. Bakalım üreticilerin ilerleyen zamanlarda aksesuar olarak çıkaracağını düşünüyorum. Hem yıkamacılarda da işe yarar, adam bezle aracın içini silerken çiziyor ekranı konsolu falan.

  12. http://www.evidea.com/alldeco-34600…gclid=CKikoYWsutECFUMSGwodFn4KWA&gclsrc=aw.ds

    Konsoldan konsola değişir ama konsola bu işlemi yapmak küllük veya far altı göze yapmaktan daha olaydır eminim. Ben kapladığım kadifeyi de bu markadan aldım kaplayalı 6 ayı geçti şimdilik bir sıkıntısı yok.

  13. Bu ürünlerle olmaz, araçlar için uygun değil. Uygun malzemeyi bulsan da tek başına yapman zor. 3.resimde görünen orta kısımda, düğmelerin bulunduğu siyah kaplamaya telefon ekranındaki şeffaf jelatinlerden, düğmelerin yerlerine göre kesip biçip standart hale getirip satacak üretici hepsi bu. Ne üretimi zor ne işçiliği zor. Hazır kalıp şeklinde o kısmı silip yapıştıracaklar o kadar.

  14. 93'te çıkan Corona ve Camry'lerin tamamını çok severim.Yine çok keyifli yağ gibi araba olduğuna eminim ama Ülkemizde sıfır km'si pek ulaşılabilir bir araç olmaz.Zaten getirmiyorlar bildiğim kadarıyla..2.El'de temiz araçlar var bazen aklım kaymıyor değil.

  15. konsoldan konsola değişir işte mesela nissan pulsar,golf kısacası düz olanlarda rahatça yapılabilir ama sizin fordaki gibilerde baya zor olur.

  16. Genelde toyota dendiği zaman arabaları yaşlı arabası denilecek arabalar oluyor yani genel olarak toyotanın karakteri bu (gt86 hariç) ama son çıkan toyotalarda tasarım olarak sportif ve kızgın bakışlı arabalar yapmaya başladı belki bu sizi iten şeydir şahsen bende çok beğenmedim tipini.

  17. berkay4408 demiş ki:

    konsoldan konsola değişir işte mesela nissan pulsar,golf kısacası düz olanlarda rahatça yapılabilir ama sizin fordaki gibilerde baya zor olur.Hepsini görüntüle…

    Benim aracımda zaten buna ihtiyacım yok. Normal bir multimedya ekranı var hepsi bu. Ona da şeffaf jelatin üretilecekse dikdörtgen şeklinde telefon ekranına koyulan ürünlerin biraz daha büyüğü yapılır hepsi bu. Ama golf ve bu carmy gibi araçların görüldüğü üzere belli bir bölgesi siyah kaplama. Bu kaplamalarda düğmeler de var, golf'te vites çevresi falan var. Onların kesimi, biçimi daha zor. Ben plastik üzerine kaplamadan bahsetmiyorum, siyah materyalin üzerine ( piano black ve multimedya )kaplamadan bahsediyorum.

  18. Spor versiyonunun dışı ateş ediyor. Ama hiçbir japon arabasının içini beğenmiyorum.

  19. ilhan55 demiş ki:

    93'te çıkan Corona ve Camry'lerin tamamını çok severim.Yine çok keyifli yağ gibi araba olduğuna eminim ama Ülkemizde sıfır km'si pek ulaşılabilir bir araç olmaz.Zaten getirmiyorlar bildiğim kadarıyla..2.El'de temiz araçlar var bazen aklım kaymıyor değil.Hepsini görüntüle…

    Bikaç sene oncesine kadar geliyordu da kucuk motoru yoktu satmadı

  20. Dışını yandan ve arkadan gerçekten beğendim önü de kötü değil ama orta konsolun şekli gerçekten beni çok rahatsız ediyor. Gerçi Türkiye'ye gelmez gelse de alamayız (bu motorlarla) o yüzden gidip sokaktaki çocuğa tasarlatsalar beni ilgilendirmeyecek.

  21. 3,5 luk deli bir motor rusyada 2009 model olanini kullamistim 3 vitese gecene kadar 1-2 hep kesiciye giriyor kesicide sarıyor manyak 😀

  22. Yeri burası değil ama Toyota diye yazayım, Yaris hot hatch geliyormuş. 9-19 Mart arasında Cenevre fuarında tanıtılacakmış.

  23. İnşallah atmosferik olur, 9k da devir kese kese gider offff:)

  24. Ugur demiş ki:

    İnşallah atmosferik olur, 9k da devir kese kese gider offff:)Hepsini görüntüle…

    Kesinlik kazanmadığı için yazmadım ama haberi gördüğüm yerde turbo beslemeli 210 beygir gücünde bir motor olacağı yazıyordu.

  25. Camry cok guzel olmus, seviyorum japonlarin tasarimlari! ama malesef bu ulkede otvlerle, yakitlarla vs vs satamaz 🙁

  26. Japon markaları içinde en iyi tasarımı; Mazda, Honda, Nissan, Subaru, Suzuki, Mitsubishi Toyota. Toyota’nın artık rakiplerinden tasarım ve kalite konusunda birşeyler kapması gerektiğini düşünüyorum. Toyota bu tasarım anlayışıyla hiçbir zaman yol filan alamaz. Yeni Camry’i dikkatli olarak inceleyecek olursanız 2010-11 model Kia Optima’dan izler taşıyor

  27. Toyota tasarım özürlü olan bir marka. Toyota Osmanlı Devleti gibi yıllardır yerinde sayıp duruyor. Toyota’nın dünya çapında kendisini yenilemesi ve geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir marka ancak bu kadar kötü tasarımlara imza atabilir. Volkswagen Toyota’nın yanında premium kalıyor. Toyota yıllardır sadece büyük marka olmakla övünüyor başka da hiçbir özelliği yok zaten. Volkswagen 5 yıldır Türkiye’nin en çok satan 2016 yılı itibariyle de Toyota’yı tahtından ederek dünyanın en çok satan otomobil markası konumuna yükseldi. Volkswagen bence bu yılda dünyanın en çok satan otomobil markası olacaktır

  28. Bazı arkadaşlar Toyota Camry’i VW Phaeton ile kıyaslamaya kalkmış. Resmen komedi. Toyota yeni Camry’nin arkasını Kia Optima’dan resmen kopyala yapıştır yapmış. Toyota Camry Audi A6, BMW 5-Serisi, Mercedes E-Serisi ve Honda Legend sınıfındadır. Volkswagen Phaeton ise Audi A8, BMW 7-Serisi, Mercedes S-Serisi sınıfındadır. Yani Camry E, Phaeton ise F sınıfıdır. Camry ile Phaeton arasında segment farkı vardır

  29. Hem iç hem de dış tasarım süper olmuş. Bu araç d ve e segment arasi bir araç olarak kabul ediliyor.Toyota 1.5 turbo benzinli ve 1.6 dizel motorlarla otomatik şanzıman seçenekleri ile bu aracı ülkemizde satışa sunarsa oldukça yüksek satış rakamları elde edebilir. Avensis azıcık arabadan anlayan herkesin ifadesine göre sınıfının en sağlam ve rahat aracı.Ancak sırf uygun motor ve şanzıman seçeneği olmadigindan satış rakamları düşük kaldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu