Haberler

Chopper ve Racing ikisi bir arada




Bursa Choppers Kulübü Derneği Başkanı avukat Nezih Sütçü’nün “racing” ve “chopper” tarzında sürüş imkanları sunan çift gidonlu motosikleti ilgi görüyor.

Chopper’in, “kişiye özel” anlamına geldiğini ifade eden Sütçü, bir motosikletin boyasında, gidonunda veya egzozunda değişiklikler yapılarak bu tarza dönüştürülebildiğini belirtti.

Sütçü, kültürü yaygınlaştırıp geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak bu motorların hiçbirinin fabrikadan çıktığı gibi olmadığını, bu işe gönül verenlerin kendi kişiliğinden bir şeyler katarak motorunu modifiye ettiğini aktardı. Kendisinin de 2010’da aldığı racing motorunu modifiye ederek chopper tarzına dönüştürdüğünü söyledi.

”Chopper’ın Gücü kullanamama zevki”

Sütçü, bu süreçte yaşadıklarına değinerek, şöyle devam etti:

“Bu motosikleti, hedeflediğimiz moda dönüştürmeye başladık. Bazı denemeler yaptık, şu anda her şey yerine oturdu. Bu motosikletle yolda chopper modunda ayak uzatarak rahat rahat gidebiliyorum. Yarış modunda ise saatte 300 kilometre yapabilecek konuma ulaştırdık. Chopper felsefesinde hız ve tehlikeli motor kullanmak kesinlikle yoktur. Bu tasarımı şöyle özetliyorum; gücü kullanamama zevki. Yani elimin altında bir güç var ama ben bunu kullanmıyorum.”

“Motorun kendisiyle birlikte şu ana kadar 150 bin lira harcadım”

Sütçü, tasarımı tamamen kendisine ait olan motosikletinin maliyetinden de bahsetti:

“Chopper modunda kullanılan gazı, freni ve debriyajı gibi bütün aksamı olan üstte gidon var. Bir de motorun orijinalinde olan alttaki gidon var. Bütün komütatörlerle kumandalar, alt ve üst gidonda var. Ayrıca chopper modu için önde, racing modu için arkada ayaklar var. Ayaklardan da debriyaj ve arka fren kontrol edilebiliyor. Dünyaca ünlü bir markanın egzozunu aldım ve onu bozarak dışı paslanmazdan kuş şeklinde egzoz yaptırarak motora taktık. Arka tekerlek kitini de Amerika’daki bir firmadan satın aldım. Motorun arkasına drag lastiği denilen geniş lastik taktım. Ayrıca motorda paslanmaz çelikten kuş konsepti var. Motoru 2010’da sıfır aldım, 6 ay hız motoru olarak kullandıktan sonra bu haline dönüştürmeye başladım. Motorun kendisiyle birlikte şu ana kadar 150 bin lira harcadım.

 

Murat Can AKTAŞ

1994'te doğdum,motosikletlerle lise yıllarımda tanıştım ve babamın hediyesiyle iki teker sevdam başladı.Afyon Kocatepe Üniversitesinde lisans eğitimimi sürdürüyorum.Eğitimim sebebiyle motosikletlerle eskisi kadar samimi olamasam da bir gün yeniden eski günlere döneceğimi biliyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu