Haberler

Nissan’ın Z ailesi genişliyor!




Nissan, 8 yıl aradan sonra Z ailesine yeni bir otomobil kazandırmayı hedefliyor. Car and Driver’ın haberine göre 370Z’in konsept halefiyle bu sene Tokyo’da düzenlenecek otomobil fuarında tanışabiliriz.

Yeni Z, Nissan GT-R’dan esintiler taşıyacak

Nissan, geçmişte Skyline, 200SX ve 240SX gibi modellerle performans otomobilleri piyasasını domine eden otomobil üreticilerinden biriydi. Firmanın bu piyasadaki güncel temsilcileri olarak yalnızca 370Z ve GT-R kaldı. 8 sene önce tanıtılan 370Z ise yavaş yavaş yerini Z ailesinin yeni ferdine bırakacak. Yeni Z, Car and Driver’ın haberine göre diğer temsilci GT-R’dan özellikle ön ızgara tasarımını alacak. Infiniti Q60 platformunda üretilecek otomobil, markanın diğer otomobilleriyle de bir takım ortak özelliklere sahip olacak.

3 farklı motor seçeneği

Tokyo’da karşılaşacağımız yeni model, bir konsept olacak. Üretim modelinin ise 2019 yılından önce tanıtılması bekleniyor. Car and Driver’a göre Infiniti Q60 ile aynı platformu paylaşacak bu üretim modeli, aynı zamanda Q60’ta sunulan iki motora da ortak olacak. İkisi de 3.0 litrelik V6 üniteler olan bu motorlardan giriş seviyesindeki motor 300 beygir güç üretiyor. 400 beygir güç üreten diğer model Red Sport’un yanı sıra, yeni Z modelinde bir de hibrit seçeneğinin bulunması bekleniyor. Beklenen bu hibrit model ise 500 beygir civarında güç üretebilir.

Auto Express tarafından yayılan otomobilin motor seçenekleri ile ilgili başka bir söylenti de mevcut. Auto Express, Car and Driver’a giriş seviyesindeki motor hariç eşlik ediyor. Auto Express’e göre Nissan, Infiniti Q60’daki 300 beygirlik çift turbo beslemeli V6 motoru kullanmayacak. Giriş seviyesinde bir atmosferik motor olma ihtimalini dile getiren Auto Express, yine V6 olacağını öne sürdüğü bu motorun 304 beygir güç üreteceğini belirtiyor.

ABD’deki satış fiyatının 30.000 – 50.000 ABD Doları arasında değişmesi öngörülen yeni model, farklı motor seçenekleri ile sunulursa Z ailesinin bir üyesi, Z32 300ZX’ten sonra ilk defa farklı motor seçeneklerine sahip olacak. Nissan, yalnızca çift kavramalı şanzıman ile geleceği konuşulan bu model için motor hacmine dikkat çekmek amacıyla 300Z ismini kullanabilir ya da 300ZX’i tekrar canlandırabilir.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bunlar gibi ve son üyesi 370z gibi olmayacaksa hiç üretmesinler…
    Giriş seviyesinin de olsa atmosferik kullanmaları iyi olmuş 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu