Haberler

Geçtiğimiz haftadan akıllarda kalanlar




Ocak ayının son haftasında otomobil camiasında pek çok öne çıkan haber oldu. Bazı haberlerse rakamsal anlamda akıllarda kaldı. İşte bu haberlerden bazıları:

216

Tanıtıldığı günden bu yana gözlerimizi kamaştıran Ford GT’nin 345 km/sa(216mph)’lik maksimum hıza çıkabilmesi önemli haberlerin başında yer alıyordu. 3.5 lt EcoBoost V6 motoruna sahip GT’nin 647 BG güç ve 750 Nm tork değeriyle bu kadar yüksek hıza çıkabilmesinin arkasında düşük ağırlığı büyük rol oynuyor. Sadece 1385 kg ağırlığındaki otomobilin bu kadar yüksek süratlere çıkmasında düşük rüzgar direncinin de katkısı olduğunu belirtelim.

9

Nissan’ın başarılı spor otomobili Z’nin altıncı jenerasyonu yolda. 390Z olarak adlandırılacağı belirtilen modelin 2011 yılında tanıtılan Esflow konseptine benzeyeceği belirtilirken Ekim ayında gerçekleşecek Tokyo Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkartılması planlanıyor.

 7,370,000

Evet bu rakam 1963 Jaguar E-Type Lightweight’ın fiyatı. Hem de dolar cinsinden. Dünya genelinde sağlam kalan 12 adet Jaguar E-Type’dan sadece birisi olan 1963 model Lightweigt, Arizona’daki Bonhams açık arttırma etkinliğinde yeni sahibine satıldı.

175,100

2017 Audi R8 V10 Spyder’in Amerika başlangıç fiyatı olarak belirlenen 175,000 $, ülkemiz şartlarını düşündüğümüzde makul bir fiyat değil mi? 0-100 km/sa hızlanmasını 3.5 sn’de tamamlayan 540 BG gücündeki R8 V10 Spyder, maksimum 317 km/sa’lik hıza çıkabiliyor.

2

Belki de bu haftanın en ilginç haberi EURONCAP çarpışma testinde aldığı 2 yıldızlık sonuçla Ford Mustang’e ait. Amerikan versiyonunun Avrupa’da test edilmesi sonucu böyle bir sonucun oluştuğunu belirten kaynaklar, ne yazık ki bazı olumsuzlukların önüne geçemiyor. Test sonuçlarına göre yetersiz açılan ön hava yastıkları, ön yolcuyu iyi tutamayan emniyet kemeri, ön gergili ve kuvvet sınırlamalı olmayan arka emniyet kemerleri gibi olumsuzluklarla puanı düşen Mustang, önümüzdeki zamanda Avrupa versiyonuyla tekrardan EURONCAP’a konuk olacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu