FeaturedHaberler

Otomotiv üreticileri Trump’ı uyardı




Trump hükümeti ülkenin güney sınırına örülen duvarın masrafları için Meksika’dan ithal edilen tüm ürünlere %20 vergi önerdi. Plan, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto’nun Trump ile yapacağı toplantıyı iptal etmesinden saatler sonra önerildi.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Sean Spicer yaptığı açıklamada; “Plana bakıldığında, Meksika gibi ticaret açığımızın bulunduğu ülkelerden gelen ithalat gelirleri için kapsamlı bir vergi reformu gerekebilir, yılda 10 milyar dolar gibi bir gelir elde edebiliriz ve bu sistem duvarın masrafını tek başına karşılayabilir” dedi.

Sadece Meksika değil tüm Dünya

Önerilen plan ile sadece Meksika’dan değil diğer ülkelerdeki şirketlerin  ithalatlarına % 20 vergi oranı uygulanacak. Tax Foundaton tarafından yapılan bir analize göre, yeni planın on yıldan daha fazla bir sürede 1.1 trilyon dolardan fazla gelir oluşturacağı söyleniyor.

Ciddi bir darbe getirir

Almanya’nın VDA otomotiv endüstrisi derneği başkanı Matthias Wissman, NAFTA alanındaki herhangi bir kısıtlamanın ABD ekonomisine “ciddi bir darbe” indireceğini söyledi. Wissman, Automotive News Europe‘a yaptığı açıklamada, “İthalat vergileri ile ABD, uzun vadede kendi ayağına sıkıyor” dedi.

Trump, bu ayın başlarında Meksika’ya üretim tesisi açmayı planlayan BMW’yi %35 sınır vergisi ile tehdit ederek, Toyota, Ford ve GM gibi otomobil üreticilerine de gözdağı vermişti.

Kaynak: motor1.com

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu