Haberler

50. yıla özel 750 hp’lik Shelby




Yeni bir Shelby mi geliyor?

Mustang GT350 piyasaya çıktığından beri Ford severlerin akıllarındaki soru önceki nesilde olduğu gibi GT500 modelinin çıkıp çıkmayacağıydı. Ford bu soruya birkaç gün önce yayınladığı fotoğraf ile olumlu bir cevap verdi. Artık yeni bir Shelby yoldaydı.

50 yıl sonra yeniden

2017 ile 50. yaşını kutlayan firma Barrett-Jackson Scottsdale açık arttırmasında yeni Shelby modelini tanıttı. Günümüz Super Snake‘ini diğer Mustang’lerden ayıran nokta ise sahip olduğu 750 hp güç ve 69,995 dolarlık yani 263 bin TL’lik başlangıç fiyatı.

500 adetle sınırlı sayıda üretilecek modelin dışı 1967’de çıkmış olan orijinal modele sahip olduğu renk gibi çeşitli göndermeler yapmakta. Ford’un 5.0 litrelik Coyote V8‘ini kullanan firma gücü 750 hp’ye yükseltmek için Whiple veya Kenne Bell marka süperşarj kullanmış.

Hellcat’e meydan okuyor

Sahip olduğu beygir rakamı sayesinde akıllara gelen ilk karşılaştırma Hellcat ile olmakta. 0-100 süresi 3.5 saniye olan Super Snake, 400m’yi de 10.9 saniyede geçmekte. Bu güç değerini de yeterince soğutabilmek adına Shelby tarafından birçok iyileştirme yapılmış. Ford Performance’tan alınan şaft ise motorun ürettiği gücü minimum kayıpla yere aktarma işini üstlenmekte.

Shelby American’ın yeni başkanı Gary Patterson’a göre yeni Super Snake 1967 ve 2007 yıllarında piyasaya çıkan modellerde olduğu gibi bulunduğu dönemin performans standartlarını belirleyecek bir otomobil. Patterson “Otomobillerdeki heyecan öğesinin giderek azalmasına zıt olarak yeni Shelby sürücülerine otomobil kullanmanın ne kadar zevkli bir iş olduğunu hatırlatacaktır.” şeklinde ekledi.

Bir ikonu canlandırmak

Yapılan ufak değişiklikler ile ikonik görünümünü korumayı başaran modelde kaput, çamurluklar, arka kanat, ızgaralar, sis farları ve arka difüzör tamamen değiştirilmiş. CAD programı kullanılarak hazırlanan parçalar tamamen Shelby’ye özel olarak üretilmiş. Fotoğraflarda görülen ikili ise klasikleşen mavi-beyaz renklerine sahip.

İç mekanda ise koltuklarda yer alan logolar, paspaslar, kapı girişlerinde yer alan alüminyum parçalar ve konsolda yer alan kablosuz göstergeler gibi değişiklikler Super Snake’i diğer Mustang modellerinden ayırmakta.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. aliserdar demiş ki:

    Patterson “Otomobillerdeki heyecan öğesinin giderek azalmasına zıt olarak yeni Shelby sürücülerine otomobil kullanmanın ne kadar zevkli bir iş olduğunu hatırlatacaktır.”Hepsini görüntüle…

    Iste bunlar, daha fazla gormek istedigimiz uretim fikirleri ve tarzlaridir. Su dusunceden hic bir zaman vazgecmemeleri dilegiyle.

    1. Teknolojik gelişmeler ile firmaların otonom sürüş gibi konulara çok fazla kafa yorduğu görüşündeyim. Gelecek o yönde ilerliyor olabilir ama manuel vites kullanmaktan bile zevk alan sürücüler, "petrolhead"'ler unutulan taraf oluyor :/

  2. GT350 R'ı kullanırken Randy dayı "bu arabada değiştireceğim tek şey daha fazla güç olurdu" demişti. Al sana güç 🙂 Gerçekten arzuladığım ender Amerikan otomobillerinden biri. Tipi, sesi, sürüşü… Arabanın adı "Super Snake" ya var mı ötesi 😀 tısss

    1. Fiyat artışının da 5k olduğu düşünülünce çok mantıklı bir araba 😀 GT350R 65k civarında satışa sunuluyor ama araba bulunmadığı için min 80-85k'ya satılıyor.

      1. GT350r ile arasinda buyuk bir karakter farki olacagina adim gibi eminim… hem motor tepkisi olarak (GT350 lerde flat plain crankli bir v8 kullanilirken GT500 lerde normal mustanglardaki 5.0 motor kullanilinca haliyle ) ama ben GT 500 de normal bir mustangin tamponunu kullanmalarindansa GT350 nin cok atarli bakan tamponunu kullanmalarini dilerdim… bir de tabii carol shelby olunce shelby baya bosladi isleri. GT350 yi shelby yapmadi. Ford performance yapti. Shelby sadece tribute anlaminda..

    1. Motorlar aynı 😀 Sadece üzerlerinde bulunan supercharger markaları farklı. Birisi Kenne Bell, diğeri ise Whipple.

  3. Bunu alabilen adam iki tane almalı. Biri garaja turşuluk. Diğeri kırbaçlamalık.

  4. Ford Mustang’in fiyatları bu kadar uçukken Mustang’in Shelby kasası Türkiye’ye gelse fiyatları inanılmaz derecede uçuk olur. Ülkemizde de büyük ihtimalle Aston Martin, Ferrari, Lamborghini fiyatlarına satılır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu