FeaturedHaberler

BMW ve Touratech R1200GS Rambler’ı tanıttı




BMW’nin R1200GS modeli günlük kullanımdan uzun yola kadar oldukça geniş bir kullanım alanı sunuyordu. Şimdi Touratech ile takım olup, off-road yollarıda katıp R1200GS Rambler modelini ortaya çıkardılar.

Sadece 200 kg olan bu 1200cc lik sıvı soğutmalı makine henüz konsept aşamasında olsada Touratech takımı sürüşe hazır olduğunu söylüyor. Aşağıda bulunan videoda Portekiz Azoresdeki testini izleyebilirsiniz.

Teknik kısımlara gelecek olursak eğer;

Touratech R1200R Roadsterda bulunan motor bloğu ile oynayarak, anında tepki veren yüksek torklu 125 beygirlik bir canavar yaratmış diyebiliriz. Şasisinde konvansiyonel çatal bulunan konsept, GS‘nin tam tersi.

18 litre tank kapasitesi ve minimalist enduro tadında dizaynı GS ile karşılaştırıldığında biraz daha nazik duruyor. Rambler‘ın 50 kg daha hafif olduğunu söylemek lazım.

Diğer özellikler olarak enduro benzeri bir oturuş, hafif önde tek disk fren ve ABS var.

Prototip 2 renk seçeneği ile geliyor. BMW‘nin orijinal kırmızı, beyaz ve mavisi ve Touratech‘in siyah,gri ve sarısı.

 

Emir Zincircioğlu

1990 İzmir doğumluyum. Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini bitirdim ve yüksek lisansıma aynı yerde ve aynı bölümde devam ediyorum. Özel bir şirkette elektronik dizayn ve yazılım mühendisi olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu