Haberler

Detroit yolcusu Nissan Qashqai




Amerika pazarına ilk defa girmeyi planlayan Nissan Qashqai ocak ayında düzenlenecek olan fuarda boy gösterecek.

Nissan Qashqai’nin ABD pazarında boy göstereceği haberlerinin yeniden alevlenmesi, isimsiz bir kaynağın The Truth About Cars’a konuşmasıyla başladı. Markaya yakın olan bu isimsiz kaynak, ABD’deki crossover pazar ihtiyacına Nissan’ın Qashqai ile cevap vereceğini dile getirdi.

Telaffuzunun zor olması sebebiyle model, ABD pazarında farklı bir isimle anılabilir. Hoş bizim pazarımızda da hem telaffuzu zor hem yazması.

Nissan’ın ABD’deki crossover yelpazesi Juke ile başlayıp Armada ile biten 5 farklı modelden meydana geliyor. Yaklaşık 4.37 m uzunluğunda olan Qashqai, giriş modeli Juke’tan 0.2 m uzun oluşu ve Rogue’dan 0.3 m kısa olması ile aradaki boşluğu iyi bir şekilde doldurabilir diye düşünülüyor.

İkinci nesli piyasada olan Qashqai, şüphesiz Avrupa’da büyük başarılara imza attı. Ülkemizde de durum böyle. Crossover tutkusu Qashqai ile başladı diyebiliriz. Firma crossover’ı 4 farklı motor seçeneği ile sunuyor. Benzinli ünitelere baktığımızda turboşarjlı, dört silindirli, 1.2 litrelik ve 1.6 litrelik atmosferik motorlar bizi karşılıyor, dizel kanadında ise 1.5 ve 1.6 litre hacme sahip üniteler görüyoruz.

Peki Qashqai, ABD pazarına girerse başka ülkede üretilip mi girecek? Hiç sanmıyoruz. Yine İngiltere’den ABD’ye gönderilecektir.

2015 yılından beri süregelen Qashqai’nin ABD pazarına giriş söylentileri gerçekleşecek galiba. Bakalım, hep birlikte görelim.

Kaynak: Auto Guide vasıtasıyla The Truth About Cars

 

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Abd pazarında güçsüz 1.6 dizel mıtoru ve felaket ötesi cvt şanzumanla bir şey yapabileceğini sanmıyorum.Bir önceki nesilde sunulan güçlü 2.0 dci motoru güncelleyerek belki başarılı olabilirler

    1. 2.0 benzinli satılacak. Ayrıca cvt ABD'de çok satıyor. Onun için şansı çok yüksek.

    2. Evet o konuda haklısınız amerikan pazarında cvt tercih edilen bir şanzuman belki kullandıkları güçlü motorlarda verdiği his onlar için daha tatminkârdır.Konfor odaklı düşünmeleri de cabası bizi küçük ruhsuz motorlara mahkum edenler sağolsunAmerikan pazarını dahi 1.6 dci-cvt kombinasyonuyla değerlendirir olduk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu