FeaturedHaberler

Faraday Future FF91 resmen tanıtıldı!




Faraday Future, seri üretime girecek ilk modeli FF91‘i CES 2017 fuarında tanıttı. Performansı ve teknolojik oyuncaklarıyla dikkat çeken otomobilin detayları haberimizde!

Faraday Future FF91 ile geleceğe dönüş!

Geçtiğimiz yıl dünyanın en güçlü elektrikli süper sporu FFZERO1’i görücüye çıkaran Faraday Future, merakla beklenen ilk seri üretim otomobili FF91‘i tanıttı. Oldukça lüks ve fütüristik bir tasarıma sahip olan FF91, günümüz SUV modellerine göre gelecekten fırlamış gibi gözüküyor.

Faraday Future FF91’de yan aynaların yerini gelişmiş sensör ve kameralar ile donaltılmış ince bir çubuk alıyor. Ancak bu teknoloji henüz pek çok ülkede yasallaşmadığı için normal yan aynalar sistemin montajı için sökülebilir yapıda olacak. Kapı kolunun bulunmadığı aracın kapıları, B sütununa gizlenmiş dokunmatik panel sayesinde ekstra bir güç istemeden açılıyor.

Otonom sürüşte yeni bir teknoloji: LIDAR

Tesla’nın güncellemeler ile akıllı hale getirmeye çalıştığı otonom sürüş sistemi, FF91’de büyük bir atılım yapıyor. Araçtaki 10 kamera ve 25 sensöre ek olarak ön bölümde gizlenebilir yapıda 3 boyutlu LIDAR sensörü yer alıyor. Bu özel sensör eş zamanlı olarak orta-uzak mesafedeki engelleri lazer işaretleme ile otonom sisteme aktarıyor.

Oldukça gelişmiş olduğu ifade edilen otonom sürüş sisteminin canlı bir testi de gerçekleşti. Bu testte FF91, rastgele olarak parkurun girişine bırakıldı. Sürücü tarafından Faraday Future’nin geliştirdiği FFID uygulaması marifetiyle park modu seçilen otomobil, araçların normal şekilde dizildiği alandan kendisine bir yer bularak park işlemini sürücüsüz olarak gerçekleştirdi.

0-100 kilometresi sadece 2.39 saniye!

Toplamda 3 motoru bulunan Faraday Future FF91, 1050 beygirlik devasa bir güce sahip. 1800 Nm tork değeri sunan 4 tekerden çekişli otomobil 0-100 kilometreye 2.39 saniyede erişerek Tesla’nın Ludicrous modunu geride bırakıyor. Firma daha önce yayınladığı teaserlarda Ferrari 488 GTB, Bentley Bentayga ve Tesla Model X‘i geride bıraktığını iddia etmişti.

Performansıyla dünya genelindeki en güçlü otomobiller arasına girmesi beklenen FF91, 130 kWh kapasiteli bataryası sayesinde tek şarjla 700 km‘den fazla menzil vaat ediyor. Tesla’nın otomobillerinde sunduğu en büyük batarya 100 kWh gücünde ve Model S’e 613 km maksimum menzil sunuyor. Faraday Future FF91’in bataryasının 240 Volt ev tipi şarj ile yaklaşık 4.5 saatte tam olarak dolacağı ifade ediliyor.

İlk teslimat 2018’de gerçekleşecek

Faraday Future FF91’in iç mekanı ile ilgili detay ve görseller henüz paylaşılmadı. Marka bu detayların Mart ayında düzenlenecek bir ara lansman ile açığa kavuşturulacağını söyledi. FF.com üzerinden 5000 dolar depozito ücretiyle rezerve edilebilen elektrikli otomobilin fiyatı da açıklanmadı. Ancak sunduğu özellikler ve rakiplerinin fiyatlarına göre başlangıç fiyatının 150 ile 200 bin dolar arasında olması bekleniyor. Son olarak bu yenilikçi otomobilin teslimatlarının 2018 yılında başlayacağını da belirtelim.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. o fiyat yurtdışı fiyatı bi de sanırım, Türkiye fiyatını düşünmek istemiyorum

  2. her araba yanabilir tabi ama pil teknolojilerinin guvenilirligi cok supheli, patlayan samsung telefonlarin pili bile insana agir yaralar verebiliyorken bu acidan dusunun birde..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu