Haberler

Infiniti’nin QX50 konsepti ile geleceğe bakış




QX50’nin tasarım detayları

Infinty, birkaç hafta önceki tanıtımını yaptığı QX50’nin şimdi de yayınladıkları bir video detaylı olarak tanıtımını yapmış oldu. Bu konsept şirketin orta segment CUV‘ların geleceğe bakış açısının bizlere sunmakta.

Klasik crossover tasarımını değiştirmeyi amaçlayan Infiniti’nin son konseptinde yer verdiği tasarım detaylarından bazıları ise iki tarafında kavis bulunan kaput çizgisi ve LED farlarla entegre edilmiş ön ızgara. Devamında ise A sütununa doğru devam eden çizginin D sütunuyla birlikte kaybolduğu görmekteyiz. Arka farlar ise ön farlar ile aynı tasarıma sahipler.

Konsept otomobil mi? yoksa üretime hazır mı?

QX50 konsepti aynı zamanda QX Sport Inspration tasarımının daha gerçekçi bir halini bizlere sunmakta. Son ortaya çıkan modelde daha yumuşak ancak tasarımın ana fikrini korumaya devam eden çizgiler yer almakta.

İç mekanda ise Infiniti kullandığı malzemelerin kalitesine ve çeşitliliğine dikkat çekmekte. İçinde konforlu bir şekilde yolculuk ederken otomobil ile ilgili gerçek zamanlı bilgileri de konsolun orta kısmında yer alan multimedya sistemi ile takip edebilirsiniz.

Değişken hacimli motorlar

Şirket piyasaya çıkmasına daha zamanı olan modelde haberini de burada yaptığımız değişken hacimli motorların kullanımını planlamakta. 2.0 litrelik turbo motorun ürettiği güç değerleri ise 272 hp ve 390 Nm tork olarak açıklanmakta. Motor sıkıştırma oranını ise 8:1 ile 14:1 arasında değiştirebilmekte.

Infiniti bu konseptleri ile tasarım konusunda yaptıkları değişimlerin yanında firmanın üzerinde çalıştığı yeni teknolojilerin de tanıtımını yapmayı istiyor. Yeni CUV lidar, radar  ve kameralardan oluşan sistem ve kendi geliştirdikleri yazılım ile kendi kendini sürebilmekte.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu