Haberler

Land Rover’dan Süper-SUV Performans Testi




Land Rover, Youtube üzerinden yayınladığı videoda bugüne kadar asfalt üzerinde yapılmasına alışık olduğumuz 0-100 km/h hızlanma testine farklı bir bakış açısı getiriyor. Range Rover Sport SVR‘ın performansını sadece asfaltta değil; beş ayrı zemin koşulunda test eden Land Rover, rakiplerine arazide meydan okuyor.

“Çoklu zemin hız testi” olarak adlandırılan testte Range Rover SVR’ın 0-100 km/h hızlanması asfalt, çim, çakıl, çamur, kar ve kum olmak üzere birçok farklı zeminde test ediliyor.

Test Sonuçları

  • Asfalt Zemin / Dinamik Modu : 4,7 Saniye
  • Çakıl Zemin / Çim, Çakıl, Kar Modu : 5,3 Saniye
  • Çim Zemin / Çim, Çakıl, Kar Modu : 5,5 Saniye
  • Kum Zemin / Kum Modu : 5,5 Saniye
  • Çamur Zemin / Çamur Modu : 6,5 Saniye
  • Karlı Zemin /  Çim, Çakıl, Kar Modu :11,3 Saniye

Özellikle Çakıl, Çim ve Kum zemin verileriyle beni şaşırtan Range Rover’ın rakiplerine kıyasla nasıl performans gösterdiğini, rakip firmalar da benzer testler yapmadığı sürece, bu tabloya bakarak anlamak maalesef mümkün değil.

Land Rover Range Rover SVR Teknik Veriler

2015 ilkbaharında yollara çıktığından beri bizleri özellikle sesine hayran bırakan SVR’ın 2.4 tonluk kütlesine rağmen bu kadar başarılı süreler ortaya koyabilmesinin arkasında iki ana etken var. Güçlü V8 motoru ve All Terrain Response 2 adlı offroad teknolojisi.

Range Rover SVR 550 beygir güç, 680 Nm tork üreten motoruyla etkileyici değerler sunuyor olsa da, bu değerler alman rakiplerinin gerisinde kalıyor. BMW X5 M 575, Mercedes GLE 63 585, Porsche Cayenne Turbo ise 570 beygir güç değerleriyle Range Rover’ı geride bırakıyorlar. Tork departmanında ise Range Rover rakiplerinden çok geride. BMW’den yaklaşık 65 Nm daha az tork sunan SVR’ın Cayenne ile arasındaki fark 100 Nm’ye kadar çıkıyor.

Performans verileri arasındaki farklar asfalt zeminde yapılan testlerde Range Rover’ın geride kalmasına yol açıyor. Teknik verilere bakıldığında SVR’ın asfalt üzerinde 0-100km/h hızlanması Bmw ve Mercedes’ten yarım saniye, Porsche’den de 0,6 saniye daha yavaş.

Range Rover SVR rakiplerinden geride olmadığını göstermek için elindeki son kozu oynuyor: Arazi performansı. Sonuçlarını kıyaslayabileceğimiz başka bir veri olmadığından Land Rover’ın All Terrain Response 2 sisteminin başarısını değerlendirmek bizlere kalıyor.

Arda Celik

Çanakkaleliyim, İstanbulda yaşıyorum. Otomobil sevdam nerde ne zaman başlamış bilmesem de kendimi bildim bileli otomobillere aşığım. Alfa Romeo, Porsche ve Volvo en sevdiğim firmalar. WEC yarışlarını takip ediyorum. Otopark.com'u uzun süre takip ettikten sonra bir yardım eli de ben uzatayım diyerek giriştiğim bu macerada, umarım beraber güzel işlere imza atacağız.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Maharet 100 km hıza 4,7 saniyede çıkmakda değil, 100 km yolu 4,7 litre yakıtla gidebilmektir. Sıkıysa yapsın , hadi görelim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu