Haberler

Makyajlı Citroen Berlingo görüntülendi




Citroën Berlingo, önümüzdeki sene içerisinde makyajlanak. Kış testi esnasında gazetecilere yakalanan otomobil şuanda satışta bulunan ikinci nesil modelin gövdesini taşıyor. Bu da tasarım anlamında hiçbir gelişme oladığının kanıtı.Ancak müşteriler ticari araçları görünümü için değil işlevi için tercih ediyor.

Bununla birlikte  test edilen otomobilin değiştirilen süspansiyon ayarları nedeniyle daha yüksek olduğunu gözüküyor. Ayrıca kaputtan dışarı sarkan kablolar da Citroën’in yeni bir motor test ettiğinin sinyallerini veriyor.

Sadece Berlingo Değil !

Üçüncü nesil Berlingo sadece PSA grubunda kullanılmayacak.Otomobil aynı zamanda Peugeot  Partner ve Opel Combo da bu Berlingo ile kardeş olacak.

Kopya Değil Orijinal tasarımlar

Bahsi geçen otomobiller, GM ile PSA şirketlerinin yeni jenerasyon hafif ticari otomobiller konusunda ortaklık yapmasından dolayı aynı platformu paylaşacak.Yetkililerden yapılan açıklamalar neticesinden aynı platformu kullanmalarına rağmen otomobiller birbirinin karbon kopyası olmayacak. Kendilerine özgü izler taşımaya devam edecekler. Kısacası otomobiller sadece farklı amblemler değil iç mekanında da farklı izler taşıyacak

Yeni hafif ticari grubu, Fransız PSA’nın İspanya’daki Vigo fabrikasında geliştirdiği platformda üretilecek. 3 modelin de 2018 yılı içerisinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Kaynak

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Bu ticari araçların kullanım ömrü ne ilk modeli ( Yani Makyajsızı ) 2009'da çıktı kaç yıl oldu hâlâ aynı model!

  2. Ayni sey Transporter ve Caddy icin de gecerli. Transporter ve Caddy hala 2004 ten kalma alt yapiyi kullaniyor.

  3. Ben makyajdan ziyade bu kasa değişimi olarak biliyorum. En azından Motor1.com facelift olarak yazmamıştı.

  4. 2018 berlingo,nun birazdaha yüksek olması iyi olmuş 7 koltukluda olup 1.6,130 beygir dizel ve benzinli motor seçenekleride olursa güzel olur,cıtroen jumper,ve c4,dilara çelik montaj şirketinde kullandım ve beyendim,jumper lerin arkadan itişli seçenekleride olsa pekiyi olur hoşcakalın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu