FeaturedHaberler

Elveda Mitsubishi Lancer




Sedan otomobil sınıfının pastadaki dilimi, SUV ve crossover sınıflarının yaygınlaşmasıyla birlikte iyice küçülüyor. Kendi içinde de küçülme yaşayan sınıftan şimdi de Mitsubishi Lancer eksiliyor.

44 yıllık Mitsubishi Lancer efsanesi bitiyor

Geçtiğimiz Çarşamba akşamı gerçekleştirilen Mitsubishi organizasyonunda, şirketin yeni odağının crossoverlar olacağı açıklanmıştı. Bu durum herkesin kafasında Mitsubishi sedanlarının akıbeti konusunda soru işareti bıraktı. Mitsubishi’nin Kuzey Amerika şubesi COO’su Don Swearingen ile ropörtaj yapan Autoblog’ın elde ettikleri ise can sıkıcı. Swearingen’ın söylediğine göre Mitsubishi, Mirage G4 modeli ile sedan piyasasında kalmaya devam edecek ancak Ağustos ayından itibaren artık Mitsubishi Lancer efsanesi üretilmeyecek.

Önce Lancer Evo, Sonra Lancer

Mitsubishi daha önce, markayı yıllarca motor sporlarında başarıyla temsil etmiş Lancer Evolution’ın üretimini durdurmuştu. 1992 yılının Ekim ayında dünyaya sunulan ve 2016 yılının Mayıs ayına kadar toplamda 10 nesil üretilen Mitsubishi Lancer Evolution, ilk nesilden son nesile kadar 2.0 litrelik dört silindirli turboşarjlı motorlarla üretilmesiyle efsaneleşmişti. Şimdi ise, Lancer Evolution’ın temeli olan Lancer modelini kaldıracak olan Mitsubishi, bu kararına sedan pazarının gittikçe küçülmesini gerekçe gösterdi. Mitsubishi bundan sonra daha fazla rağbet gören crossoverlara yönelip daha fazla kar etmeyi amaçlayacak.

Otomobil dünyası, Lancer’ı bir hayli özleyecek gibi duruyor. Umuyoruz ki günün birinde 11. nesil Lancer Evolution’ı görebiliriz.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

19 Yorum

  1. Gidin elektrikli oyuncaklar yapın artık, kendi kendine giden, arabadan başka her şeye benzeyen oyuncaklar yapın. Bu araba nasıl bitirilir ya…

    1. Özgür merhaba, Yanlış olmasın, Lancerlar hala üretilmeye devam ediyor. Evo'lar geçen yıl kalktı. Selamlar,

  2. Herkesin derdi para kimse Ahmet Mehmet çok zevk alsın diye düşünmüyor, parayı ne çok kazandırıyorsa ona yöneliyor, o yüzden arabalardan zevk felan beklemeyin.

  3. uzun yıllardır mitsubishi kullanıcısıyım gerçekten muadillerine göre benzinli olması hariç hiç bir geri kalmışlığı yok. ister parça olsun ister kalite. parçasıda ucuz kolay bulunuyor yağını suyunu düzgün koyarsan sanayi yolunu unutuyosun. yazık ettiler kendi kafalarına sıktılar. belki nissan reno ortaklığıyla güzel bir sedan çıkar.

  4. Yeter ki crossover yapın yeter ki siz yapın motoru falan hakiki japon olsun.Kaputa baktığım zaman içinde devir çevirmeye meraklı taş bir mekanik olduğunu düşünmemi sağlayın.Mitsubishi ölmesin…Ey Baklava şu markaya bir destek ol…

  5. Önce Evo sonra da Lancer bitince artık Mitsubishi'nin bir anlamı kalmadı. Artık kamyon yapmaya odaklanırlar.

  6. Mitsubishi modern dünyaya ayak uyduramadı ve son dönemde Uzakdoğu pazarına odaklanmaya başladı. Bir çocukluğumun efsanesi Lancer Evo'ya, bir de leylek gibi tasarımı olan Attrage'ye bakıyorum. Amblemleri kapatsak öbür arabayı dandik Çin markalarından birisinin ürettiğini zannederim.

  7. Her sokakta 18 tane crossover görmekten bıktım adamlar yetmezmiş gibi crossoverlara yöneleceğiz diyorlar. Lancer bitirilir mi Mitsu kardeş

  8. Aga madem sedan pazarı cacık oldu, uzat arkasını Lancer' ın yap bir Lancer sw paşalar gibi satılsın. Birde Evo patlat, ''Lancer sw Evo, hızlı ailelerin tercihi.'' bak ne güzel oldu. Bunları hep ben mi söyleyeceğim yav, biraz daha üretken, hadi hadi. 😀 😀

  9. Neden piyasadan kalktığı besbelli, Crossover-SUV segmenti müşterileri sağolsun, he onlar ne mi düşünüyor Orhan Veli'nin de dediği gibi :''Bir elimde ayna bir elimde cımbız umrumda mı Dünya '':oops:

  10. sen 10 senede bir model değiştirmezsen satamazsın tabi. model yok reklam yok. ondan sonra satmıyor değiştiriyoruz varmı ya böyle bir anlayış. dış görünüş değiştir iç görünüş değiştir. istemesende dizel motor koy bak nasıl satıyorsun. adın yeter ya mitsubishi’sin sen.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu