Haberler

Suzuki ailesine yeni bir soluk SV650 Scrambler




Suzuki 90`ların ortasında bütün japon motorlarından farklı geliştirilmeye müsait,400cc çift silindirli ve 600cc 4 silindirli olmak üzere 2 farklı motosiklet ortaya çıkarmıştı. Bu durum Naked motosiklet pazarında tozu dumana kattı.

Retro akımı her geçen gün daha çok ilgi görüyor !

Son bir kaç yıldır motosiklet pazarında eskiye dönüş efendime söyleyeyim retro tarz motosikletler fazlasıyla ilgi görmeye başladı. Bunların en güzel örneklerini Triumph gibi Moto Guzzi gibi markalarda halihazırda görüyorduk. Fakat piyasa o kadar kızıştı ki artık her marka kendini ön plana çıkaracak yeni fikirler ve yeni tasarımlar arıyor.

Suzuki aslında bu piyasanın en eski babalarından. Ama son zamanlarda retro akımından bir hayli uzak kalmıştı ki işte tamda burada SV650 imdadına yetişti. Suzuki gelen taleplere eleştirilere daha fazla dayanamadı ve Suzuki SV650 Scrambler`ı görücüye çıkardı.

Nedir bu Suzuki SV650 Scrambler ?

İlk bakışta da anlaşılacağı gibi normal SV650`den daha asi bir tasarımı var ve bu sefer arazide kullanıma uygun hale getirilmiş. Normal modelinde bulunmayan aksesuarlar mevcut. Aksesuar kataloğundan edindiğim bilgiye göre yıkılıyor ve aynı zamanda kendi zevkinize göre orasını burasını değiştirebilmeniz de mümkün.

Sv650 Scrambler Off-Road kullanımında rahat edilmesi için uygun görülen Dunlop Mutant lastikleriyle fabrikadan size ulaştırılıyor. Ekstra olarak lastik maliyetini düşünmüyorsunuz. Ayrıca LSL marka geniş açılı gidon ve büyük ayaklıklar kullanılmış.

Ekstralar bitmiyor !

 

Standart donanım olarak far koruma

 

Metal radyatör koruma 

 

 

 

Zinciri arazide ve zorlu koşullarda darbeden,taştan,börtü böcekten koruyacak zincir koruma 

 

Rahat kullanım imkanı sunan geniş açılı LSL gidon

 

Kısa, alaşım ön çamurluk

 

 

 

Oluklu kahverengi deri sele

 

Son tahlilde

Retro tarzı baz alınan SV650 Scrambler`da kısa alaşımlı ön çamurluk kullanılmış. Bir çok motosiklette olmayan, gidip bir miktar ek ücretler ödeyip satın aldığımız radyatör koruma, far koruma, zincir koruma, rüzgarlık gibi aksesuarlar bu canavarda standart. Oluklu kahverengi deri sele de gayet konforlu ve şık gözüküyor.

 

Ülkemize gelip gelmeyeceği konusunda henüz net bir bilgi yok maalesef fakat gelirse rakipleriyle kıyaslandığında nefis bir alternatif olacağı kesin. Şuan Fransa`da 7,999 € satış fiyatıyla piyasaya sunulmuş. Bakalım ilerleyen zamanda neler olacak merakla bekliyoruz.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu