Haberler

Tozlar içinde bir BMW M1!




İtalya’da bir garajda, dünyanın en güzel olaylarından biri yaşandı. Garajda, kaç yıldır orada olduğu konusunda kimsenin fikir sahibi olmadığı bir BMW M1 bulundu. Otomobilin sayacında henüz yalnızca 4554 mil (7330 km) bulunuyor.

Yılların verdiği birikimle, otopark tozu diye tabir edilen toz yığınının altında kalan otomobil, üretilen 453 adet BMW M1’den biri. Bu 453 adet süper otomobilden 40‘ının zamanla yarış otomobiline çevrilmiş olması, karayolu kullanımı için kalan 413 otomobilin her birine daha da değer katıyor. Hem BMW’nin süperspor sınıfındaki ilk ve tek otomobili olması, hem de sayısının oldukça az olması sebebiyle garajda bulunan bu BMW M1, son zamanlarda otomobil dünyasında gerçekleşen en güzel mucizelerden biri.

1978 yılında 5.4 saniyede 0-100 görmek

3.5 litrelik sıralı altı silindirli motoru ile 270 beygir güç üreten BMW M1, 5 ileri manuel şanzımana sahip. Üretimi 1978‘de başlayan otomobil, bu şanzıman ile 0-100 km/sa hızlanmasını 5.4 saniyede tamamlayabiliyor. 260 km/sa gibi bir son hız değerine sahip otomobil, Alman menşeli Mint Classics firması tarafından detaylı bir restorasyon işlemi görecek.

1981 üretimi bu M1’in, göreceği restorasyondan sonra dudak uçuklatıcı ve keyifleri kaçıracak cinsten bir fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. böyle şeyler benim garajımdan çıkmaz ki zaten… aaa bir dakika, benim garajım yok ki!?..

  2. Böyle arabalar nasıl garajda böyle kalıyor anlamıyorum. Ya adamakıllı kullan yada müzelik yapacaksan özen göster. Böyle atıp gitmek… Yazık yahu yazık…

  3. Ya bu gavurlarda alzheimer yaygın galiba sürekli garajda unutulmuş araba çıkıyo bizde biri bıraksa millet kokusunu alır çalar satar

  4. anl_akl demiş ki:

    Bizim neyimiz eksik.
    Hepsini görüntüle…

    Ya bizde çok nadir ama takip ediyorum baya araba çıkıyo hele Wayne Carini boyuna buluyo araba

  5. Sen ne diyon yav :D:D:D

    1. Yazan arkadaşın ismine gelip tıklarsan habergaraj.com'un otopark.com'dan yararlanarak haber yazdığını anlayabilirsin. Reklam dediği o 😀 Otopark.com'un yükselişi resmen 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu