Haberler

McLaren, Formula 1 aracının adından MP4’ü kaldırdı!




Formula 1‘in 2017 sezon başlangıcı yaklaştıkça takımların yeni sezon detayları yavaş yavaş netleşiyor. McLaren’in bir döneme damgasını vuran araç kodu “Marlboro Project 4”, yeni sezonda değişen yönetim ile beraber tamamen kaldırıldı.

Ron Dennis’in projesi resmen sonlandırıldı

McLaren-Honda takım patronu ve şirket CEO’su Ron Dennis’in olaylı bir şekilde görevinden ayrılmasından sonra yönetimde köklü değişiklikler meydana gelmişti. Dennis’ten boşalan takım patronluğu görevine geçtiğimiz sezonun sonunda Zak Brown getirilmişti. Görünüşe göre yeni yönetim, F1’in tecrübeli ismini takımdan tamamen silmek istiyor.

Formula 1 takipçilerinin iyi bildiği üzere MP4, takımın Ron Dennis dönemi yarış otomobillerinde yaklaşık 35 yıldır kullandığı bir model eki. En son geçtiğimiz sezon MP4-31 ile yarışan McLaren-Honda, gelecek sezon yarışacağı otomobilinde MCL32 model adını kullanacağını sosyal medya hesabından duyurdu. Böylece halihazırda şirketin %25’lik hissesini elinde bulunduran Ron Dennis döneminden kalan izler tamamen silinmiş oldu.

McLaren-Honda’nın araç rengi de değişecek

İngiliz Formula 1 ekibinin yeni sezondaki tek değişikliği araç ismi değil. Takımın motor tedarikçisi Honda döneminde kullandığı ve sıkça eleştirilen siyah rengi MCL32’de hakim olarak göremeyebiliriz. Söylentilere göre takım yeni sezonda turuncu tonlarının hakim olduğu bir araç ile yarışacak.

F1 takımının merakla beklenen yeni sezon aracını 24 Şubat’ta düzenlenecek tanıtım etkinliğinde göreceğiz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu