Haberler

Toyota WRC’ye zaferle döndü




Toyota, Yaris WRC yarış otomobiliyle 17 yıl aradan sonra Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki ilk zaferini kazandı.

Toyota çalışmalarının karşılığını almaya başladı!

Bir yıldan daha uzun süredir test ve geliştirme çalışmalarıyla bu organizasyona hazırlanan Japon otomobil üreticisi, takım direktörü olarak 4 kez Dünya Şampiyonluğu kazanan eski ralli pilotu Tommi Makinen’i göreve getirmişti.

Jari-Matti Latvala ve Juho Hanninen gibi ralli dünyasının önemli isimleriyle de çalışan Toyota, sezonun ikinci yarışı olan İsveç Rallisi’nde ilk galibiyetini elde etti.

Yaris WRC, rakiplerine fark attı!

İsveç Rallisi’ndeki zorlu şartlarda dayanıklılığını da kanıtlayan Yaris WRC, en yakın rakibi olan Ott Tanak kontrolündeki Fiesta WRC’ye toplamda 29.2 saniye fark attı.

Bu derece ile yarışa damga vuran Jari Matti Latvala, toplamda elde ettiği 48 puan ile zirveye oturdu.

Yaris WRC’nin motoru, beklentileri boşa çıkarmadı!

1.6 litre hacmindeki turbo beslemeli motorundan 380 beygir güç elde eden Yaris WRC, İsveç Rallisi’ndeki 6 etabı da kazanarak Japon mühendisliğinin turbo motorlar üzerindeki başarısını herkese gösterdi.

Yeni Yaris’in teknik detayları hakkında bilmek istediğiniz her şeye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Toyota’dan beklediğim bir adımdı. Beni hiç şaşırtmadı fakat artık Toyota da marka ve model bazında bir yenilik görmek istiyorum. Toyota dünyanın en büyük markalarından birisi fakat bu koskoca Toyota’yı kesmiyor olmamalı. Toyota’nın dünya çapında tasarım, kalite, konfor, iç mekan, malzeme kalitesi, motor-performans konusunda kendisini değiştirmesi, yenilemesi ve geliştirmesi gerekiyor. Toyota ne yapıyor yıllardır sadece büyük marka olarak övünüyor bu bence asla Toyota’yı kesmemeli diye düşünüyorum

    1. Burak beyin sözlerine aynen katılıyorum. Toyota tasarım, kalite, konfor, iç mekan, motor+performans karakterini değiştirmediği sürece asla Volkswagen’e rakip olamaz. Volkswagen bu yılda dünyanın en çok satan otomobil markası olacaktır. Toyota sen daha Alman ve Koreli markalara rakip olamıyorsun bu tasarım, kalite v.s gibi kıstaslarınla asla da rakip filan olamayacaktır. Toyota yıllardır sadece dünyanın en büyük markası olmakta övünüyor başkada hiçbir meziyeti yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu