Dikkat ÇekenlerHaberler

Otomobilseverler için farklı “14 Şubat” tavsiyeleri!




14 Şubat Sevgililer Günü geldi çattı. Eğer bir petrolhead olduğunuzu düşünüyorsanız ve otomobilinize son zamanlarda yeterli zaman ayıramıyorsanız, bu özel gün sizin için güzel bir bahane olabilir. Peki ne yapacağınızı mı bilmiyorsunuz? O zaman otomobilinizi şımartabileceğiniz 5 parlak fikri hemen sıralamaya başlayalım!

1- Onu kuaföre götürün!

Yağmurun, çamurun ve her türlü ağacın altında yıllanan otomobilinizin güneş gibi yeniden doğmasını ister misiniz? O zaman onu şımartın ve hafta sonu kaçamağı olarak detaylı oto temizliğine bırakın. Eğer “Aramızda kuvvetli bir bağ var, başkasının ellerine bırakamam!” diyorsanız iç-dış yıkayıp biraz pasta cila ile otomobilinizi eski günlerine geri götürebilirsiniz.

2- Onu yemeğe çıkarın!

Otomobiliniz ile uzun zamandır baş başa vakit geçiremiyorsanız ve arka koltuğa oturan üçüncü kişiden rahatsız oluyorsanız boş bir zamanda onu kaçırın. Hem de birlikte vakit geçirebileceğiniz enfes bir mekan önerimiz de var: En yakın benzin istasyonu! Eğer maddi açıdan ferah bir dönemdeyseniz anahtarı pompacının ellerine teslim edin ve depoyu “full”leyin.

Böylece hem “Hep 50 liralık” doldurulmaktan mutsuz olan benzin deposu mutlu olacak, hem de uzun süre benzin ibresi kızarmayacağı için siz mutlu olacaksınız.

3- Ona küçük sürprizler yapın!

Otomobilinizi önemsediğinizi göstermek için yapabileceğiniz en güzel şeylerden birisi de ona küçük sürprizler yapmak. Yağını, suyunu, filtrelerini kontrol etmek kısa süreli sorunlarına derman olacaktır. Eğer aranızda daha büyük sorunlar varsa ve yavaş yavaş sizi terk etmeye hazırlanıyorsa OBD 2 gibi çözümler bularak sorunların kaynağına inebilirsiniz.

4- Onu güzelleştirin!

Hangi insan kendisini güzel ve yakışıklı hissetmek için süslenmez ki? Eğer böyle düşünüyorsanız bunu otomobiliniz üzerine uygulamak sizin elinizde! Onun yıpranmış paspaslarını yenilemek, çizik farlarını temizlemek, kırık plakalıklarını değiştirmek gibi estetik operasyonların yanında seramik boya koruma ve ozon temizliği gibi daha büyük işlemlere de girişebilirsiniz.

5- 14 Şubat’ta onu sevdiğinizi belli edin!

Yukarıdaki maddi kaynak gerektiren formüllere ayıracak paranız olmayabilir. Ama olsun, sevgi paranın satın alabileceği bir meta değil! Hafta sonu kontağı çevirin ve rotanızı uzak diyarlara çizin. Uzak dediysek de şehirler arası bir yolculuktan söz etmiyoruz, şehrin kalabalığından ve monotonluğundan sıyrılacak kadar uzaklaşmanız yeterli. Böylece hem otomobiliniz ile olan bağınız kuvvetlenecek, hem de birbirinizi daha iyi tanıma fırsatına erişebileceksiniz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu