Haberler

Yenilenen Kia Picanto yüzünü gösterdi




Tamamen yenilenen Kia Picanto, Cenevre Otomobil Fuarındaki resmi tanıtım öncesinde online olarak duyuruldu. Minik şehir otomobilinin üçüncü jenerasyonu sportif yenilikleri ile dikkat çekiyor.

Ailenin enerjik ufaklığı: Kia Picanto GT Line

Kia, markayı A segmentinde temsil eden Picanto’nun online lansmanında GT Line versiyonunu ön plana çıkardı. Genç ve enerjik bir karaktere büründüğü belirtilen otomobil, markanın Güney Kore ve Almanya’daki tasarım ekipleri tarafından dizayn edildi. Selefine göre 15 mm daha uzun dingil mesafesine kavuşan yeni Picanto eskisine göre daha sportif bir yüze bürünmüş.

Otomobilin iç mekanı ise bir önceki nesline göre daha gelişmiş özelliklere sahip. Android Auto ve Apple CarPlay uyumlu 7 inçlik multimedya ekranı sürücü odaklı olarak yerleştirilmiş. Standart olarak kumaş koltuklar ile gelen Picanto’da kullanıcılar suni deri ve renkli dikiş gibi opsiyonlar ile iç mekanı kişiselleştirebiliyor.

1 litrelik turbo motor sürprizi!

Yeni Kia Picanto’nun kaputunun altında eski jenerasyonundan alışkın olduğumuz 66 beygirlik 1.0 MPI ve 83 beygirlik 1.25 DOHC motorlar yer alıyor. Bu iki motora yıl sonunda 97 beygir gücünde 1.0 litrelik turbo motor seçeneği de eklenecek.

7 Mart’ta kapılarını açacak Cenevre Otomobil Fuarında resmi prömiyerini gerçekleşecek olan yeni Picanto’nun Avrupa bölgesi için Mayıs ayında satışa sunulacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Koreli kardeşlerimiz iyice tasarımlarını bozmaya başladılar. Tasarım da ileriye gideceklerine tam tersine geriye gitmeye başladılar. (Sportage, yeni i30) Yeni Picanto mu desek yoksa makyajlı Picanto mu desek hangisi daha doğru olur. Her ne olursa olsun çok kötü bir tasarıma sahip olduğu aşikar

    1. Burak kardeşimin sözlerine aynen katılıyorum. Yeni Picanto’nun tasarımını hiç beğenmedim. Bundan önceki kasası daha iyi duruyordu. Bu nasıl trend ben anlamadım. i30 ve Golf’ten sonra Picanto’da bozuldu. Yeni Picanto’nun ön yüzünün çok şaşkın bir hali var

  2. İçi dışı çok güzel olmuş, A segmenti için fazla bile uğraşılmış. Bir dizel motor olsa hatta otomatiği de olsa gayet satar bu araba çok pahalı olmamak şartıyla.

  3. A segmentinin en kalitelisi olmaya aday. Deri kol dayama ve kapı içi kaplama var. İç hacim olarak da b sınıfına yakın gibi görünüyor. Fiyatı da iyi olursa peynir ekmek gibi satar.

  4. Hem Agresif hemde Özgün tasarımı var özellikle içi çok havalı , segmentinin en güzel aracı olmuş . i10 dan bir parça yüksek olabilir fiyatı ama değer bence …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu