Haberler

2018 Hyundai Accent Toronto’da tanıtıldı!




Hyundai’nin başarılı küçük sınıf sedan modeli Accent, yenilenen beşinci jenerasyonu ile Kanada Otomobil Fuarında tanıtıldı. Modern bir görünüme kavuşan otomobil, iddialı tasarımıyla rakiplerine gözdağı veriyor.

Yeni Hyundai Accent, genlerini Elantra’dan alıyor

Era ve Blue’dan sonra yeni kasasında yalnızca model adını kullanan Hyundai Accent, tasarım anlamında büyük bir gelişme kat etmiş. Renault Talisman-Megane kardeşlerde olduğu gibi genel tasarım hatlarını abisi Elantra’dan alan modelin selefine göre radikal çizgilere büründüğünü söyleyebiliriz.

LED farlara ve yan aynalarında sinyal lambasına kavuşan aracın krom detayları ise göz dolduruyor. Hyundai mühendisleri daha iyi bir aerodinami için yeni Accent’i 10 mm alçaltmış. Gövdesinde mukavemet oranı Blue’ya göre %32 daha yüksek olan çelik materyalden yararlanılan otomobil, artan dingil mesafesinin de etkisiyle daha geniş bir iç hacim sunuyor.

Özerk acil frenleme sistemiyle sınıfında ilk!

2018 Hyundai Accent’in dışarısındaki sportif hava iç mekanında da aynen devam ediyor. Aracın direksiyon simidi ve vites topuzu gibi pek çok yerinde kırmızı renkli dikişleri görmek mümkün. Bu dikişleri koltukların yanal desteklerindeki ve kapı içlerindeki kırmızı deri detaylar tamamlıyor.

Koreli modelin teknolojik oyuncakları da dikkat çekiyor. Özellikle olası bir çarpışmayı aracın ön bölümündeki sensörler yardımıyla önceden algılayan ve gerekirse müdahale eden özerk acil frenleme sistemi sınıfında bir ilki getiriyor. İç mekana geçildiğinde ise 5 ve 7 inçlik TFT LCD multimedya sistemi, kılavuzlu geri görüş kamerası ve anahtarsız çalıştırma özelliğinin eklendiğini görüyoruz. Android Auto ve Apple CarPlay destekli multimedya ekranı sesli komut desteği ile beraber oldukça işlevsel gözükmekte.

Kaputun altında pek bir değişiklik yok

Yeni Hyundai Accent, görünürde her ne kadar majör yenilikler yaşasa da bu değişimi kaputun altında göremiyoruz. Daha önce Blue modelinde de gördüğümüz 1.6 litrelik benzinli motor, güncellenmiş şekliyle beşinci jenerasyona aktarılmış görünüyor. Selefinde 136 beygir güç üreten motor, yeni modelde 132 beygire düşürülmüş durumda. Buna rağmen aracın 0-100 kilometre ve ortalama yakıt tüketim değerlerinde gelişme olduğu bildiriliyor.

Yeni Accent’in aktarma tarafında ise 6 ileri manuel ve 6 ileri otomatik şanzıman seçenekleri kullanıcıları bekliyor. Bu yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulması beklenen otomobilin hatchback versiyonunun ise yılın son çeyreğinde yollara çıkacağı duyuruldu.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Blue modelinde 136 beygirlik dizel ünite vardı benzinli yoktu yanlış yazılmış sanırım?

  2. Arabanın iç tasarımı derli toplu olmuş B sınıfı için gayet yeterli. Dış tasarımını da fena değil gibi. Yıl sonu fırsatlarıyla alınabilecek araçlar listeme girer. Ayrıca fotoğraflardaki jantlar çok sıtırmış. Umarım Türkiye’ye bunları getirmezler.

  3. Accent’e makyaj yaramış. Daha oturaklı bir iç mekan, şık bir kokpit bir de şasi değişseymiş bence çok daha yerinde bir tercih olacakmış

    1. Yeni Accent’ten çok makyajlı Accent olmuş. Herşey iyi hoşta bir de kasası değişseymiş daha iyi olacakmış. Yine de Accent gayet güzel olmuş. Accent Blue gibi ülkemizde yine fiyatı çok uçuk olmaz inşallah makul fiyat seviyeleri ile gelir. Hyundai utanmasa Accent’i i30 fiyatına satacak. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Accent Blue da zaten bu şartlardan dolayı ülkemizde tutulmamıştı. Blue’ya o parayı vereceğine tüketiciler gider daha başka modellere bakarlar. Accent Blue gibi fiyasko bir model olmazsa satabilir yoksa asla satamaz

  4. ooo accent ne zamandan beri kompakt sedan oldu ya.kompakt sedan demek c sinifi sedan demek.bu arac bi sinifi sedan.

  5. Tasarım olarak gayet güzel görünüyor fakat araç fazla şişirilmiş duruyor. Çamurluklar, kaporta ve panjur şişirme. Aracın kasası değişseymiş bence çok doğru ve yerinde olucaktı. Hyundai’nin de bütün tasarımları birbirine benzemeye başladı. Yeni Accent ile Elantra tasarım olarak çok benziyor. Tebrikler Hyundai. Gün geçtikçe güzel işler yapacaklarına hiç şüphem yok. Her geçen gün daha ileri gidiyorlar, Tasarım olayını zaten bitirdiler ama şu iç mekanda direksiyonu artık daha sportifleştirmeleri lazım diye düşünüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu