Haberler

Toyota i-Tril konsepti Cenevre yolunda yerini aldı




İsminden de anlaşılacağı gibi i-Tril; 3 kişilik yolcu kapasitesine sahip elektrikli bir şehir otomobili. Fransa Nice’te bulunan tasarım merkezinin de yardımıyla şirketin Avrupa bölümü tarafından geliştirildi.

Yaklaşık 4 yıl önce Cenevre’de tanıtılan i-Road konseptteki gibi i-Tril de Toyota’nın “Aktif Eğilme” teknolojisi olarak adlandırdığı, stabil bir sürüş için otomobilin gövde açısını kontrol edebilen sistemden payını alıyor. i-Tril’e bağışlanan sistem, arka tekerleğin yön vermesi ve ön süspansiyonda gerçekleşen eğilme işlemi sayesinde otomobile 3 metrelik bir dönüş çapı sağlıyor.

i-Tril her koşulda stabil

i-Road’un işlemcileri; otomobilin dönüş çapını, hızını ve gyro sensoründen gelen bilgileri hesaplayarak yeterli eğilimi her an sağlayabilecek güçtelerdi. Bu şık teknoloji sadece araç viraj alırken değil, aynı zamanda düz giderken tümsekli zeminlerde de aynı gövde yüksekliğini sağlıyordu.

2030 yılının elektrikli otomobili

Yukarıdaki fotoğraflarda gördüğünüz i-Road konsepti 1+1 koltuk düzenine sahip, gelecek olan otomobil biraz daha genişleyerek 1+2 koltuk düzenine sahip olacak. İç tasarıma ait görüntüler henüz yayımlanmadı ama muhtemelen McLaren F1’inkine benzer düzende olur.

Yeni Toyota i-Tril konsepti, firmanın 2030 yılının elektrikli otomobillerine bakış açısını canlandırmak için 7 Mart 2017’de Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Aynı etkinlikte Gazoo Racing markalı tüm yarış otomobilleri de tanıtılmış olacak.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu