Haberler

Formula 1 2017 – yeni arabalar ve yeni teknolojiler




Formula 1 2017’de McLaren’in yeni renkleri, sıradışı görünümlü Ferrari, Mercedes, Force India, Renault, Sauber ve Williams ile gene çok hızlı bir şekilde geliyor.

Bu yılki Formula 1 Dünya Şampiyonası, büyük ölçüde farklı teknik düzenlemelerin getirilmesi sayesinde daha hızlı ve daha heyecanlı olacaktır.

Aerodinamik tasarım ve daha büyük Pirelli lastik kullanımı konusunda daha az kısıtlama nedeniyle arabalar 6 saniyeye kadar daha hızlı tur atacaklar. Bu farklar Mercedes’in avantajını azaltacağı gibi pist üzerinde işlerin daha da çekişmeli hale gelmesine yol açacaktır. 2017 sezonunun 24 Mart’ta başlamasıyla birlikte bunu hepimiz göreceğiz.

Williams FW40

Williams, tek kişilik yeni koltuğunu ortaya çıkaran ilk takım oldu. Yeni araba,  Felipe Massa ve çaylak Lance Stroll tarafından sürülücek.

Ekip geçen yıl şampiyonada dördüncü sırayı kaçırdı ve 2017’de daha iyi bir başarı isteyeceklerdir.

Sauber C36

İsviçre takımı geçen yıl ikinci sırayı aldı. 2017 yılında, Marcus Ericsson ve Pascal Wehrlein’in önemli bir ilerleme şansları buluyor.

Ferrari destekli modelin tamamen yeni bir tasarım olduğu söyleniyor.

Renault RS17

Renault’nun performansı 2016 yılında pek iyi değildi, bakalım 2017 yılı takıma için ne getirecek?

 Force India VJM10

Force India, geçen yıl önemli bir başarıya imza atarak Mercedes, Red Bull ve Ferrari’den sonra en başarılı takım oldu.

Mercedes W08

2016 şampiyonluğunu kazanan takım, bu sene de şampiyonluğu kazanmak için elinden geleni yapacağa benziyor.

Ferrari SF70H

Ferrari, 70. yılını, Sebastian Vettel ve Kimi Raikkonen ile kutluyor. Bu yılki en büyük amaçları Mercedes’le arasını kapatmak.

McLaren MCL32

Bu yılki yeni arabada; eski modellere benzer bir isimlendirme ve etkileyici turuncu/siyah renk kombinasyonunu görüyoruz.

Fernando Alonso ve yeni ekip arkadaşı Stoffel Vandoorne bu yıl yeni başarılar için büyük potansiyele sahipler.

Hakan Karagözgil

1972 doğumluyum. Bir firmada yazılım mühendisliği yapmaktayım. Arabalara ilgim her zaman olmuştur ve arabaları görsel olduğu kadar teknik tarafları ile birlikte incelemişimdir. Arabaların mühendislik detayları beni daha çok çekmiştir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. F1’in Formula olduğu zamanlar eskide kaldı. Eskiden böyle yeni kurallar ve uygulamalar falan yoktu. Formula 1’in tadı eskidendi şimdi F1’in ne tadı kaldı nede tuzu. Eskiler daima özlenir. Önceden gerçek rekabet vardı. Şimdi araçları sürmek daha kolay ve daha güç gerekmeden şampiyon olma şansın var. Eski F1 araçlarının çekiciliğine , yakışıklılığına bakar mısınız bizim izlediğimiz şimdiki f1 değil o zamanlara kıyasla.O zamanlar araçlar efsaneydi hele kırmızı ferrari formula 1 tarihinin en güzel araçlarından. Mclaren williams ve reno da şahaneydi.F1 o zamanlar güzeldi renkliydi ve zevkliydi.Şimdi her şey yapay.Geçişler yapay ve sahte.Araçların renkleri ve görsellikleri bile dandik şimdiki arabaların

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu