Haberler

İstanbul Motobike 2017: Ducati Standı




Motosiklet sürücülerin göz bebeği olan Ducati, 2017 Motobike İstanbul’da modellerini sundu.

Hypermotard

“Cross motor seviyorum fakat şehir içi sürmek istiyorum” diyorsanız aradığınız makina tam olarak bu. 803cc’lik bu makina tam olarak 81 beygir güç üretiyor. Ducati, bu modelini 3 renk ile sunuyor; kırmızı,mat beyaz ve mat siyah.Ayrıca fabrika çıkışı olarak pirelli diablo rosso kullanmaları müşterilerine ne kadar önem verdiklerini gösteriyor.

Multistrada 950

“Spor gibi gitsin,Enduro gibi dağları tepeleri aşsın ve şehir hayatında kolay sürülebilen bir motor istiyorum.” diyorsanız o zaman sizi bu köşeye alalım.Evet gerçekten böyle bir motor var.Ducati bu motor için bol miktarda kan ve ter akıttı.Geçtiğimiz fuarda ise ailenin en küçük üyesi Multistrada 950 tanıtıldı.Ducati’nin imzası haline gelmiş L tip çift silindir 937 cclik bir bloğu kullanılmış.Bu motor 113 beygir güç ve 96.2 Nm tork üretiyor.

Monster 821

Bu tork canavarı yarış motoru seven fakat yarış motoru oturuşunu sevmeyenler için bir tercih olabilir.Geçtiğimiz yıllarda da rağbet gören 821, fuarda yeni renkleriyle tanıtıldı. 821cc’lik L tip motor bloğu 112 beygir ve 89.4 Nm tork üretiyor.

Monster 1200

“821 beni kesmedi daha büyüğü yok mu bunun ?” Sizi Monsterların babasına götürelim.1200 ve 1200 S modellerine ek iyileştirmeler gelmiş.Yeni 1200 9250rpm’de 150 beygir güç üretiyor.Eski 1200’den 15 beygir ve eski 1200S versiyonundan 5 beygir daha güçlü hale gelmiş.Tabi bu canavarı birde durdurmak gerekiyor.Bunun için Brembo’nun M.432 ve M50 kaliperlerini kullanmışlar.Virajları unutmayalım Panigale 1299’da kullanılan elektronik sistemlerden esinlenip yeni Monster’ı düzenlemişler.ABS,Çekiş Kontrolü ve tek teker kontrolü sistemleri için Bosch IMU yu kullanmışlar.

Scrambler

Ducati’nin son dönemlerde en çok sevilen modeli Retro tarzı ile Scrambler. Ne yazık ki fuarda yeni modelleri göremedik ama bu gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Scrambler kendi içinde farklı tarzlara bürünüyor.Sixty2,Icon,Classic,Full Throttle,Cafe Racer ve Desert Sled modelleri ile her tarza uyum sağlıyor.

Diavel

Bir supersport gibi akıllara durgunluk veren hızlanması şekli ve tasarımıyla insanların ilgi odağı olan Diavel’in yeni modeli Diesel’ı maalesef fuarda göremedik.Tabi bu da gelmeyeceği anlamına gelmiyor.

XDiavel

Kelimeler kifayetsiz, o bir baş yapıt, o bir sanat eseri, o motosiklet sürücülerinin rüyası, o bir XDiavel. Ducati 2017’de XDiavel’e herhagi bir yenilik düzenleme getirmemiş. Daha ne yapalım artık diye düşünmüş olabilirler haklılarda. Estetik ve güç ne ararsanız onda.1262cc’lik bir bloğa sahip ve bu makine 156 beygir güç ve 128.9 Nm tork üretiyor.240/45 ZR17’lik arka lastiğiyle cruiser motorlar arasında en çok yatabilen 2. motosiklet seçilmiş.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu