Haberler

BMW 5 Serisi Touring tanıtıldı




BMW, ekim 2016’da tanıttığı G30 kodlu 5 Serisi Sedan’ın vagon modeli Touring tanıtıldı. Alüminyum malzeme kullanımına ağırlık veren CLAR platformuna geçiş sayesinde station wagon’un da sedan gibi yaklaşık 100 kg hafiflediğini söyleniyor. Bagaj kapağı ve süspansiyon elemanlarının da alüminyumdan yapılması ağırlıktaki düşüşün temel etkenleri arasında yer alıyor.

Geniş iç hacim

Yeni 5 Serisi Touring vagon olmasından bekleneceği üzere bagaj hacmi konusunda cömert. 570 litrelik bagaj arka koltukların katlanmasıyla 1,700 litreye çıkıyor. Yükleme kapasitesi de 120 kg arttırılarak 730 kg bandına çekilmiş.

BMW’nin  lüks vagonunda 40:20:40 oranında katlanabilen arka koltuklar, açılabilen bagaj kapağı camı, elektronik olarak kapatılabilen koltuk sırtlığı ve otomatik açılan ve kapılan bagaj kapağı gibi kullanışlı özellikler yer alıyor.

Güçlü motor seçenekleri

Yeni 5 Serisi Touring’in 530i versiyonunda 252 beygir güç ve 350 Nm tork üretebilen turbo beslemeli ve dört silindire sahip 2.0 litrelik benzinli motor görev yapacak. Daha güçlü olan 540i xDrive’ın kaputunun altında yatacak olan sıralı 6 silindirli 3.0 litrelik turbo benzinli ünite ise 340 beygir güç ve 450 Nm tork üretebilecek. Her iki motor da sadece 8 ileri tam otomatik şanzıman seçeneğiyle piyasaya sürülecek.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu