Haberler

BMW i8 Spyder yakalandı!




Uzun zamandır beklenen BMW i8 Spyder nihayet görüntülendi. Test edilirken görüntülenen i8 Spyder, üstü açık ve kamuflajlı bir şekilde yakalandı.

BMW i8 Spyder orijinal modele sadık

BMW i8 Spyder, orijinal model olan coupe modeline tamamen bağlı bir şekilde geliştiriliyor. Aynı zamanda, 5 sene önce tanıtımı yapılan i8 Spyder konseptine de bağlı kalan otomobil, özellikle targa stili tavanı ve koltukların arkasında bulunan çıkıntılarıyla konsepte göz kırpıyor.

Beklendiği üzere, konseptin birebiri bir otomobil ile karşı karşıya değiliz. Otomobil, konsepte bakıldığında ufak tefek bir takım değişikliklere sahip. Bu değişikliklere en basit örnek olarak ise koltukların arkasında bulunan çıkıntıları verebiliriz. Konseptte düz ve geniş olan bu çıkıntılar, güncel otomobilde ne düz ne de geniş. Aksine, bu çıkıntılar biraz daha eğimli, motor seviyesine biraz daha çabuk iniyorlar. Aynı zamanda, konseptte kullanılan çift parçalı katlanır tavanın, üretim modelinde de bulunması bekleniyor.

2018’de geliyor

Bütün bu detayların haricinde, otomobilin kalanı standart i8 Coupe ile birebir olacağa benziyor. BMW i8 Spyder ile ilgili son olarak elde edilen bilgi ise, 2018’de üretimine başlanacak olması. Elbette BMW’nin, i8 ile ilgili eleştirileri dikkate alarak i8 Spyder’ı geliştirmeleri tamamlanmış bir şekilde piyasaya sunmasını umuyoruz. Önümüzdeki yıl i8 Coupe’ye gelmesi beklenen güç artışı, otomobili 420 beygire ulaştıracak. Aynı hibrit ünitenin Spyder modelinde de kullanılması bekleniyor.

Fotoğraf kaynağı: www.autoblog.com

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Aracın tanıtımının üzerinden 5 yıl geçti. BMW i8 Spyder’ı üretmek için çok geç kaldı. BMW’nin şimdiye kadar i8 Spyder’ı çoktan üretmesi ve makyajlaması gerekirdi

    1. BMW i8 Spyder’ı i8 Coupe ile aynı anda eş zamanlı olarak üretmeliydi ki o zaman böyle olmazdı. BMW bu konuda bence çok yanlış yaptı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu