Haberler

Coen kardeşlerden Mercedes için yeni reklam filmi




Coen kardeşler kimdir?

Mercedes, Fargo ve Büyük Lebowski gibi başarılı filmlerin arkasındaki Coen kardeşler tarafından yönetilen reklam filmini yayımladı. Super Bowl için yayınlanan reklamın başrol oyuncusu ise yeni Mercedes-AMG GT C Roadster.

Kime hitap etmeye çalışmışlar?

Reklam filminin ana konusu ise II. Dünya Savaşı sonrasında çıkan Baby Boomer neslinin yakından tanıdığı “Easy Rider” filmi olmakta. Sert görünümlü motorcuların yer aldığı barda reklam aralarından birisinin Steppenwolf‘un, Easy Rider filminin de tema şarkısı olan, “Born To be Wild” şarkısını çalmaya başlamasıyla olaylar da başlar. Motorcular şarkıya eşlik ederken motorlarının önüne birisinin park ettiği haberini alınca işler değişir.

Coen kardeşlerin etkisi olsa gerek 2015 için yayınlanmış ve haberini yaptığımız reklamdan çok daha başarılı bir film olmuş. Bir diğer nokta ise Easy Rider filmini hatırlayacak kadar büyük kişilerin reklamda bahsi geçen otomobili de alacak imkanları büyük ihtimalle vardır.

Super Bowl ve reklam denklemi

Super Bowl ise giderek yaklaşmakta. Bununla beraber de otomobil firmaları yatpıkları reklamlara tam gaz etmekteler. Şu ana kadar reklam filmi yayınlayan firmalar arasında Lexus, Melissa McCarthy’nin başrolünde yer aldığı Kia, Audi, Buick, Honda ve Hyundai yer almakta. Super Bowl ile aranız çok olmasa da oyunun önemini firmaların en pahalı reklamlarını bu hafta içinde yayınlamaları sayesinde de görmekteyiz.

Adweek’e göre maç sırasında yukarıdaki reklamın sadece 30 saniyelik bir versiyonu yayınlanacak. Orijinal versiyonu ise 60 saniye uzunluğunda. Bu sürede firmalar için reklam vermenin bedeli de gayet yüksek.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu