Haberler

Honda Civic Type-R sonunda üretim bandında!




Hot-hatch severlere müjde! Honda, yeni Civic Type-R modelini görücüye çıkarıyor. Üç hafta içerisinde hot-hatch tutkunlarıyla buluşacak olan yeni Type-R, 87. Cenevre Otomobil Fuarı‘nda otomobilseverlerin beğenisine sunulacak.

Bu sefer daha ateşli!

Hakkında resmi bir bilgi olmasa da yeni Civic Type-R gücünü 2.0 litrelik VTEC Turbo motordan alacak. 300 beygirin üzerinde bir güce sahip olacağı biliniyor fakat tork değerine dair net bir bilgi henüz bulunmuyor. Gelen bilgiler de aracın sadece 6 ileri manuel şanzıman ile satışa sunulacağı yönünde.

İngilizler de işin içinde

Yeni Civic Type-R modeli, Amerika’da Honda amblemiyle satışa çıkacak ilk Type-R olacak. Otomobilin üretimini ise markanın Birleşik Krallık’ta bulunan Swindon tesisi üstlenecek. Buradan da Avrupa ve Japonya pazarına dağıtımı gerçekleşecek.

Hali hazırda yollarda görmeye başladığımız yeni Civic modelleri, Type R’dan fazlasıyla etkilenmişe benziyor. Ne de olsa Type R’ın genlerini içlerinde bulunduruyorlar.

Type R Cenevre’de yalnız kalmayacak

Japon üreticinin Cenevre’deki tek bombası Type-R değil. Japon otomobil devi standında hidrojenle çalışan yeni Clarity FCV modeline yer verecek. Aynı zamanda markanın otonom sürüşe sahip NeUV konsepti de Cenevre’de yerini alacak.

Umarız yeni Civic Type-R’ı Türkiye yollarında da bol bol görürüz!

Sarp Gürlek

1996 yılında Çorlu'da doğdum. Şu anda Yeditepe Üniversitesi Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümünde 3.sınıf okumaktayım. Bebekliğimden beri arabalara tutkunum. Şu anda bu tutkum her türlü motorlu taşıta evrilmiş durumda. Bu tutkumu paylaşabileceğim güzel insanlara sahip bir ortam olan OTOPARK.com ailesinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu