FeaturedHaberler

İstanbul Motobike 2017: Honda Standı




Honda standında düzenlenen basın toplantısında Satış ve Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Özütok, Motosiklet tutkunlarının aklına ilk gelen marka olan Honda Motosikletin, TUİK verilerine göre 2016 yılında 26.521 adet motosiklet satarak, %19 pazar payı ile, 2015 yılında olduğu gibi Türkiye’nin en çok satan motosiklet markası olduğunu duyurdu.

 

2015 yılında 165bin seviyesinde gerçekleşen Türkiye pazarında Honda Motosiklet, satışlarını yüzde 10,3 oranında artırarak 29 bin 221 adetlik satış ve yüzde 18’lik pazar payıyla Türkiye’de en çok satan motosiklet markası oldu.

2016 yılında Türkiye pazarı 143bin seviyesinde gerçekleşti

Honda Motosiklet, 2016 yılını 26.521 adetlik satışla ve %19luk pazar payı ile yine lider kapattı. Böylece, %13 gerileyen pazarda Honda Motosiklet pazar payını artırma başarısını gösterdi.
Cem Özütok ayrıca yaptığı açılış konuşmasında Honda standının 6 yeni modelini basına ve katılımcılara tanıttı.
Honda, tamamen yeni 2 modeli ve kapsamlı bir şekilde güncellenen 4 modelini MOTO BIKE EXPO 2017 fuarında ilk kez görücüye çıkardı.
25. yılını kutlayan CBR1000RR Fireblade serisinin yeni modeli ve CRF ailesine katılan yeni CRF 250 Rally ve Türkiye’de ilk defa sergilenen X-ADV ve Activa S, MOTO BIKE EXPO 2017 fuarının en ilgi çeken modelleri oldular.
Yeni CBR1000RR Fireblade ve CBR1000RR SP modelleri 25. yılında nefes kesen performansları ve Tam Kontrol konsepti ile baştan sona yenilenen tasarımları ile motosiklet severlerin beğenisine sunuldu.

CRF250 Rally, Honda’nın CRF ailesinin yeni üyesi

Honda’nın 650cc serisinde bulunan CB650F naked ve CBR650F super sport modelleri de yeni agresif stil, artan güç ve geliştirilmiş performans özellikleriyle Honda standını renklendirdiler.

Honda Takımının DAKAR’da yarışan pilotları BARREDA ve GONCALVES zirveye artık daha yakın olduklarını söyledi.

Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki “Geçen senelerde olduğu gibi bu sene de yoğun ilgi gören, müşterilerimizle buluştuğumuz MOTO BIKE EXPO 2017’de yer almaktan mutluyuz. 2016 yılını da 2015’te olduğu gibi zirvede kapadıktan sonra 2017 için çalışmalarımıza başladık. Bugün burada fuarın en ilgi çeken modellerini sergiliyoruz. Honda 2017 yeni ürün gamı bizleri çok heyecanlandırıyor. Uzun zamandır supersport tutkunlarının beklediği CBR1000RR Fireblade’in gördüğü ilgi bizleri sevindirdi. Bunun yanı sıra ürün gamımıza tamamen yeni gelen CRF250 Rally modeli ise gerek yeni tasarımı ve konsepti, gerek ise performansı ve sürüş kabiliyeti ile beklentilerimizi üst seviyeye çıkardı. Yenilenen 650cc serisi ve yeni eklenen renk seçenekleri ile göz dolduran Honda standının gördüğü büyük ilgi, 2017 yılının da bizim adımıza başarılı geçeceğine inancımızı artırdı. Bugüne kadarki başarılarımızda büyük rol oynayan bayilerimize ve sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Honda Türkiye Otomobil ve Motosiklet Satış ve Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Özütok ise “ 2015 yılında Honda motosiklet gerek dünyada gerekse Türkiye’de satış lideri oldu. Bu liderliği devam ettirmek için 2016 yılında tüm yaşanan zorluklara rağmen var gücümüzle çalışmaya devam ettik. Yapmış olduğumuz yatırımlar meyvesini vermeye başaldı. Türkiye’nin en geniş ağı ile hizmetlerimizi sürdürürken en yeni modellerimizi de tüketicilerimizle buluşturuyoruz. 2017 yılında da Honda hem otomobil hem de motosiklet satışlarında yükselişini sürdürecek.” diye konuştu.

Honda standının süpriz konukları BARREDA VE GONCALVES

Yeni modellerin yanı sıra Honda standında motosiklet tutkunlarıyla buluşan Monster Honda Dakar Rally Team pilotları Barreda ve Goncalves de ziyaretçilerin ve basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Cem Özütok ile birlikte kısa bir konuşma yapan İspanyol pilot Barreda ve Portekizli Goncalves Monster Honda Dakar Rally Team adına yarışmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Joan Barreda “Harika bir ekibe sahibiz. Dünyanın en zorlu yarışında mücadele eden ekibimiz finişe gelmemiz için ellerinden geleni yapıyor. Gelişimi durmaksızın sürdüren motosikletimiz ise bu zorlu yarışta en büyük kozumuz. Dayanıklılığını ve performansını en iyi şekilde sergiliyor ve yarışı izleyenler tarafından beğeni ile karşılanıyor. Edindiğimiz tecrübeleri de hesaba katarsak eminim ki artık zirve bizler için daha yakın.”

Paulo Goncalves “Takım arkadaşım Barreda oldukça yetenekli bir pilot. Buna benim tecrübelerim ve takımın desteği de eklenince başarılarımızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Motosikletimiz kendini en iyi şekilde ispatladı. Dünyanın lider markasının pilotları olmak bizi çok mutlu ediyor. Sorumluluğumuzu biliyoruz ve iyi konsantre oluyoruz. Bu motivasyonla ben de zirveyi çok uzak görmüyorum. Ancak biliyorsunuz ki motorsporları teknik sorunlara, şansızlıklara açık bir spor. Başınıza her an bir şey gelebilir. Hele söz konusu DAKAR olunca. Dakar zorluğu ve nerdeyse her sene yaşanan can kayıpları ile ünlü bir yarış. Onu çekici yapan da bu sanırım. Burada elde ettiğimiz etap birincilikleriyle kendimizi kanıtladık. Ama artık zirveyi almanın zamanı geldi.”

Joan BARREDA BORT kimdir?

Dakar’a 7 kez katılan Cross-counrty yarışlarının en yetenekli pilotlarından Joan Barreda kariyerine 2010’da motocross ile başladı. Hızını ve yeteneğini kanıtlamasının ardından İspanya Motosiklet Federasyonu tarafından 125cc Dünya Şampiyonası’na katılması için seçildi. Uzun bir sakatlık döneminin ardından rally-raid yarışlarına katıldı ve buradaki başarısı Wolfgang Fischer’in dikkatini çekti. Takıma katılmasının ardından Paharaons Rally 2012’de podyumun zirvesine kuruldu. 2013’te de başarılı sonuçlar alan Barreda, ikinci kez katıldığı DAKAR’da dört etap birinciliği ile genel klasmanı 17. olarak tamamladı.
Barreda’nın yıldızı, 2014 Dakar Rallisi’nde iyice parladı. Beş etap birinciliğinin yanı sıra genel klasmanda üst sıralardayken talihsiz bir kaza yarışı yedinci olarak tamamlamasına neden oldu.
2017 Dakar Rallisini, motosiklet klasmanında, takım arkadaşı Goncalves’in önünde, beşinci olarak tamamladı.

Paulo GONCALVES kimdir?

Paulo ‘Speedy’ Goncalves, 2013 Cross-Country Rallileri Dünya Şampiyonası’nda zafere ulaşmasının yanında uzun bir başarı listesine sahip veteran bir off-road pilotu. Arazi şartlarına çabuk uyum sağlama ve etapları analiz etme yeteneği, bu çok yönlü pilotun özelliklerinden sadece bir kaçı. Goncalves DAKAR’a ilk kez 2009 yılında katıldı. İlk etap birinciliğini ise iki sene sonra aldı. Yeteneklerine güvenen Portekizli başarılı geçen 2013 yılını aksine 2014 senesinde DAKAR Rallisi’nde zirveye koşarken 5. Etapta yaşadığı talihsizlik onu hayallerinden uzaklaştırdı. 2015 yılında, DAKAR’da, klasmanında ikinciliği alan Goncalves, Dünya Şampiyonası’nda bronz madalyanın sahibi oldu. Dünyanın en zorlu yarışı kabul edilen DAKAR Rallisi’ni, Honda Racing Corporation adına, takım arkadaşı Barreda’nın ardından, sınıfında genel klasman altıncısı olarak tamamladı.

CBR1000RR Fireblade

The CBR1000RR Fireblade modeli yenilenen SP ve SP2 versiyonlarına eklendi ve ilk defa 8 Kasım’da kapılarını açan EICMA fuarında Honda standında sergilendi. Bu yıl 25. Yaşını kutlayan 1000RR Fireblade, super sport segmentinin kurallarını yeniden yazdı. Tam Kontrol vizyonu çerçevesinde yol tutuşuna ve çevikliğe olan bağlılığı devam ederken, yeni model %90 oranında yenilendi. 15 kg ağırlık düşüşü ve 8 kW güç yükseltme sayesinde güç/ağırlık oranı %14 geliştirilerek Fireblade için şimdiye kadarki en iyi seviyeye ulaştı. Aynı zamanda Honda Seçilebilir Tork Kontrolü, Seçilebilir Motor Freni, yeni ABS, Sürüş Modu Seçim Sistemi ve Güç Seçici, Showa süspansiyon ve RC213V-S MotoGP’den türetilen teknolojiyle donatıldı.

CRF250L ve CRF250 Rally

CRF1000L Africa Twin lansmanından bir yıl sonra, yeni CRF2015L ve CRF250 Rally ile CRF ailesi daha da güçlendi.

Her CRF asfaltın bittiği yerde hem macera hem de özel deneyimler yaşamanın heyecanını barındırır. CRF250L hem asfalt hem de arazideki sürüş kabiliyeti ile bu heyecanı tüm sürücülerin sahip olmasını sağlıyor. 2017 yılında gelen yeniliklerin başında Euro 4 normlarına uyumluluk, revize edilmiş emme ve egzoz sistemi sayesinde gelen daha çok tork ve güç, yeni tasarım, takometreyle yakıt göstergesi bulunduran yeni dijital panel ve açılır/kapanır ABS sayılabilir.

Uzun hareket süspansiyonu, geniş diskli ABS frenleri, CRF450 RALLY’den esinlenilen gövdesinin hava koşullarına karşı mükemmel koruması ve 10 litre yakıt deposu sayesinde etkileyici sürüş menzili ile CRF ailesine yeni katılan CRF250 RALLY hafta sonu maceraları, uzun mesafeli turlar veya günlük işe gidiş geliş için tasarlanmıştır.

X-ADV

Motosiklet dünyasında yeni bir tür motor yaratmak üzere yepyeni bir düşünce biçiminin ortaya çıkması çok enderdir. Ancak Honda inovasyonda uzmanlaşmıştır ve gelenek yeni X-ADV ile devam ediyor. Macera stili motosikletin özelliklerini; her yere gidebilen kabiliyet, çekici tasarım ve iş veya eğlence amacıyla her açıdan olağanüstü kullanışlılık sağlayan dik sürüş pozisyonunu ele alın. Ardından kullanması kolay, çevik, ve kullanışlı bir motosiklet tasarlamayı hayal edin.


İkisini birleştirdiğinizde ortaya sert, son moda bir SUV imajına sahip maceraya hazır bir motosiklet çıkacak. Daha önce hiçbir modele benzemeyen X-ADV, seyahat etmek ve yeni deneyimlerin keyfini çıkarmak gibi istekleri güçlendirerek iki tekerlekli bağımsızlığa yeni bir anlam kazandırır.

CB650F and CBR650F

Honda’nın grenajsız, dört silindirli orta ağırlık sınıfındaki yeni modeli CB650F, 3 kW’lik azami güç ve tok endüksiyon sesinin yanı sıra Showa Çift Eğimli Supaplı ön çatala ve revize edilmiş Nissin fren kaliperlerine sahip oldu. Arkaya doğru çizgili yeni tasarım motoru ön plana çıkarırken daha sert ve tavizsiz bir tutum sergiliyor.

2017 yılında yenilenen super sport CBR650R, yeni tasarımın yol açtığı aerodinamik performansı, agresif ve kompakt yapısı ile 2017 yılı ürün gamının heyecanla beklenen modelleri arasında yer alıyor. Her iki model de performansı artırıcı yeni özellikler ile 2017 yılına hazırlanırken Showa Çift Eğimli Supaplı ön çatal ve revize edilmiş Nissin fren kaliperleriyle yeniden dizayn edilmiştir. Keskin açılı CBR650F’nin yeni grenajı, motoru ön plana çıkarır ve 2017 CBR1000RR Fireblade’i anımsatan genel görünümü ve hissi ile agresif, harekete hazır bir duruşu vurgular.

Yeni renkler ve Euro 4 normlarına uygun ürün gamı
Tamamen yeni ve yenilenmiş ürünlere ek olarak 2017 yılında mevcut modellere gelen yeni renk seçenekleri de göz dolduruyor.

CRF1000L Africa Twin – yeni kırmızı rengi ve Euro 4 normlarına uygunluğu ile Africa Twin 2017 yılında müşterileri ile buluşmaya hazırlanıyor.

VFR1200X Crosstourer – yeni beyaz ve kırmızı renkleri V4 motorlu macera motosiklete yeni bir hava katmaya hazırlanıyor..

VFR800X Crossunner – Yeni siyah ve kırmızı renk seçenekleri macera severler için görücüye çıkıyor.

Integra, NC750X and NC750S – 750cc serisi bu üç motosiklet 2017 yılında kırmızı rengini seçeneklerinin arasına katıyor.

Honda standından kareler:

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu