Haberler

V10 motorlu karbondan canavar




Yalnızca beş adet caddelere uygun otomobil üretilecek

İtinalı reklam kampanyasından sonra Italdesign; Cenevre’ye bağladığı V10 motorlu canavarının zincirlerini çözmeye nihayet hazır. Sınırlı sayıda 5 adet üretileceğini duyduğunuzda; içinizi titretecek şekilde tamamen karbon fiberden üretilen otomobilin sadece fuar için üretilmediğini anlayacaksınız. Agresif gövdesi, ağırlığı minimuma indirgemek için alüminyum ve çoğunlukla karbon fiberden üretilen modüler şasiye monte edilecek.

En can alıcı kısmı: Motor

Bu yol makinesinin kalbinde, Audi R8 ve Lamborghini Huracan‘da da görebildiğimiz 5.2 litre V10 motor görev yapacak. Henüz Designali‘nin güç değerleri ilan edilmemiş olsa da, Ingolstadt ve Sant’Agata Bolognese‘li süper otomobillerin 610 beygir gücü ve 560 nm torka sahip olduklarını hatırlatmak isteriz.

Italdesign 330 km/s’lik son süratine doğru ilerlerken 0’dan 100 km/s’e hızlanmasını yalnızca 3.2 saniyede gerçekleştiriyor. Şüphesiz bu veriler Audi R8 V10 Plus‘ın performansını yansıtıyor. Huracan LP 610-4 de aynı hızlanma performansına sahip fakat yalnızca son sürati 325 km/s ile biraz geride kalıyor.

Diğerlerine hiç benzemeyen keskin çizgiler

Havalandırmalı ön ve arka tamponlar, öne doğru uzanan ayırıcı ve güçlü yan etekler Speciali‘yi ayıran özellikleri olarak öne çıkıyor. Ortadaki motorun arka tarafına, iri bir difüzör ve rüzgarın sağladığı bastırma kuvveti hükmediyor. Genel olarak otomobil, R8’den daha çok Huracan ile ortak özelliklere sahip.

Önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı‘nda yapılacak olan dünya prömiyerinden sonra, Italdesign‘ın bu yeni yol otomobili şirketin Moncalieri‘deki fabrikasında üretime girecek. Beş arabanın tümü yıl sonundan önce üretilmiş olacak ve yeni kurulan “Italdesign Automobili Speciali “ markası altında satışa çıkacak. Fiyatlandırma 1.5 Milyon Euro’dan başlayacak.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu