Haberler

Lotus ile Volvo, Geely çatısı altında birleşebilir!




Lotus ve Volvo, buna ne dersiniz!

Lotus, Çinli otomobil üreticisi Geely’e satılabilir

Çin, yerli otomobil üreticilerini sahip olmadığı teknolojiyi satın almaya teşvik ediyor. Lotus’u satın almak her iki şirkete de fayda sağlayacak gibi görünüyor: Global sahnede daha fazla rekabet etmek isteyen markanın nakit paraya ihtiyacı var, Geely ise bunun karşılığında ciddi ölçüde teknik ve mühendislik bilgisi kazanacak.

Volvo söylentileri de var!

Geely, Volvo mühendisleri ile el ele verdi ve İsveç’li şirkete yeni platformlara ve teknolojilere yatırım yapması için tüm desteği sağladı. Lotus markasıyla da aynı şekilde olursa, şirket önündeki en iyi yıllara sahip olabilir.

Geely, araçlarının ağırlığını azaltmak adına yeni teknolojiler kullanmak için istekli olsa da, Çinli grubun satın almak için bir spor otomobil markasını seçeceğine dair garanti verilemez.

Hakan Karagözgil

1972 doğumluyum. Bir firmada yazılım mühendisliği yapmaktayım. Arabalara ilgim her zaman olmuştur ve arabaları görsel olduğu kadar teknik tarafları ile birlikte incelemişimdir. Arabaların mühendislik detayları beni daha çok çekmiştir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Iskartaya çıkacak markaların ve teknolojilerin Çinlilere satılmasından başka bişey değil 😉

    1. Volvo gibi bir markaya ıskartaya çıkacak demişsin 🙂 Bence sen otomobil sitelerinde takılmak yerine gidip evlilik programı izle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu