Haberler

McLaren 720S’nin frenleri ne kadar güçlü?




Yeni McLaren 720S‘nin piyasaya çıkmasına sadece birkaç hafta kaldı. Bu supercar, 7 Mart 2017’de Cenevre Otomobil Fuarı‘nda yüzünü otomobil severlere gösterecek. McLaren ise yeni otomobilini uzun süredir tanıtmaya devam ediyor.

McLaren ve çok çarpıcı fren mesafesi

McLaren’ın son reklam kampanyası bu supercar’ın durma gücüyle ilgili. 200 km/saat hıza sadece 7,8 saniyede ulaşabilme yeteneğine sahip bu canavar, 200 km/saat hızla giderken frene basıldığında sadece 4.6 saniyede durabiliyor ve bunu başarırken fren mesafesi yaklaşık 117 metre. Bu mesafe, 650S’in fren mesafesinden yaklaşık 6 metre daha az ve neredeyse milyon dolarlık P1 hypercar’ın fren mesafesiyle eşit.

720S, bu etkileyici frenleme yeteneğini diğerlerine göre daha hafif ve daha rijit olan yeni karbon-seramik disklerine borçlu. Bu frenlerin şimdiye kadar McLaren mühendisleri tarafından gerçekleştirilen en titiz testlerden başarıyla geçtiği belirtiliyor.

Bu konuyla alakalı Mclaren test sürüşü şefi Chris Goodwin şöyle diyor: “İkinci nesil Süper Seri’lerin mükemmel performansı ve dinamik kusursuzluğu limitler ve ötesinde yapılan testler sayesinde geliştirildi. Bu testler de her türlü kullanım koşullarında McLaren’ın en eksiksiz süper otomobil olmasını sağlamak için yapılıyor.”

Yeni canavara yeni lastikler

Kapsamlı bir fren testiyle şirket, McLaren 720S için yeni P Zero Corsa lastiklerinin geliştirilmesi için  Pirelli ile birlikte çalıştı. Bu lastikler 720S üzerinde mekanik kavramada %6’lık bir gelişme kaydetti.

Kaputunun altındaki yeni nesil 4.0 litrelik biturbo V8 motoru ile 720S’nin, en az 710 beygir gücünde ve şu anda 650S’nin tork değeri olan 678 Nm torktan daha fazla bir tork değerine sahip olacağı söylentileri var. Ancak ne yazık ki, gelecek ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılmadan önce otomobille ilgili tüm detayları öğrenemeyeceğiz.

Mert CEYLAN

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği okuyorum. 1995 yılında İstanbul/Bakırköy'de dünyaya geldim. Küçüklüğümden başlayan otomobil sevdam artarak devam ediyor. Koyu bir Mercedes-Benz E55 AMG hayranıyım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu