Haberler

Ford Mustang GT350’ye süperşarj takılırsa ne olur?




Birisi yüksek ses mi dedi?

Yeni Mustang Shelby GT350 için Lethal Performance şirketi tarafından yeni bir video yayınladı. Videodaki otomobil ise “lethal” yani “ölümcül” kelimesini kendi isimleri yapma kararı alan firmadan kendilerine yakışır vahşilikte bir proje. Dyno üzerine çıkan otomobil testi “şeytani” sesler çıkartarak tamamlıyor. Bu seslerin büyük bir kısmını ise “Voodoo” takma ismine sahip 5.2 litrelik V8 motorun üzerine konulan 2.9 litre hacmindeki Whipple marka süperşarja borçlu.

Değiştirilen ve eklenen parçalar

Fabrika çıkışlı Voodoo motoru ile 526 hp üreten Mustang GT350 Lethal Performance tarafından yapılan değişiklikler ile bu gücün “birazcık” üstüne çıktı. Whipple süperşarj, JMS yakıt pompası hızlandırıcısı (yakıt pompasının voltajını arttırarak motora giden yakıtın %85’e kadar artmasını sağlayıyor.), Injektor Dynamics firmasından alınan ID1000s enjektörleri ve Lund Racing’in yazılımı ile otomobil tekerlekte 819 hp üretebiliyor. Tamı tamına 819 HP! 819 adet atın 4 egzoz çıkışından gelen sesleri ise SVT Performance tarafından paylaşılan videoda dinleyebilirsiniz.

Elimizde ise en çok merak edilen konulardan birisi olan 0-100 süresi hakkında bir bilgi bulunmuyor. Diğer yandan yapılan modifikasyon işlemleri ile 4.3 saniyelik sürenin çok daha kısa olacağını tahmin etmek hiç de zor değil.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu