Haberler

Sabıkalı Sürücünün Primi 5 Bin TL’ye Kadar Çıkacak




Habertürk’ün haberine göre Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in karıştığı kazalar sonrasında otomobilin en düşük primle sigortalı olduğu ortaya çıkınca sigortacılar da şaşırmıştı.

Konu ile ilgili olarak sigortacılar arasında araçlar yerine sürücülerin sigortalanması görüşü tartışılmaya başlanmıştı. Sürücülerin sigortalanması hakkında görüşe artık devlet de destek vermeye başladı.

Ayrıca konu ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bir açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada Şimşek trafik sigortasında yeni bir modelin üzerinde çalışıldığını ifade etmişti. Şimşek açıklamasında şu ifadelere yer vermişti;

“Trafik sigortası zorunlu bir sigorta. Sizin karşı tarafa vereceğiniz zararı karşılamak için düzenlenmiş. Dolayısıyla arabadan çok aslında şoförün sigortalandırılması lazım. Arabanın sigortası var, deneyimsiz şoföre al sür diyorsunuz. Primleri yükselten bu tür faktörler var.

Hazine’ye söyledim çalışıyorlar. İngiltere’de sürücünün sigortalandığı bir sistem. Sadece taşıt değil sürücünün de risklerini göze alan sistem. Bu muhtemelen kaza ve zarar sayısını azaltır, primleri aşağı çeker.”

Trafik sigortası primleri düşmeye devam ediyor

SORUMLULUK SİGORTASI

Türkiye’de 35 milyon ehliyet sahibi bulunuyor. 35 milyon ehliyet sahibine trafik sigortası yerine sorumluluk sigortası yapılacak. öylece sigorta tabanı genişleyecek, şirketler daha düşük primler ile aynı maliyetleri karşılayacak ve kar edebilecek. Sürücülerin primlerini ise Emniyet Genel Müdürlüğü’nde bulunan ceza puanları belirleyecek. Yani hayatında kırmızı ışıkta geçmemiş sürücü ile bir sürü ihlale ve kazaya karışmış ehliyet sahibi aynı primi ödemeyecek.

PRİM 5 BİN TL’YE KADAR ÇIKACAK

Yeni sistemde yetkililer hiç ceza puanı olmayan sürücülerin primlerinin 400 TL’ye kadar düşeceğini ifade ettiler. Ancak defalarca kaza yapmış kişilerin sigorta primleri ise 5 bin TL’ye kadar çıkacak.

NOT: Sorumluluk sigortası olmayan sürücüler araç kullanamayacaklar. Sorumluluk sigortası olmadan araç kullanan sürücülerin otomobilleri bağlanacak.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Ben sistemi çok beğendim ama eminim ülkemizde saçma sapan bir şekilde düzenleneceği için eski sistem aranacak. Ben 21 yaşındayım, daha kimseye çarpmadım, sigortam bozulmadı, 3 yıldır ceza yemedim ama gencim diye bana geçirecekler eminim sigortayı, 400 liraya falan düşüreceklerine de inanmıyorum. Kaskoyu da sırf araba perte çıkarsa para alabileyim diye yaptırıyorum, onun dışında hiç bir mantığı benim için yok kaskonun. Kaza yapsan, yetkili servis kasko var diye geçiriyor, bu sefer hasarsızlık bozuluyor, fiyat fırlıyor, hasar kaydı işliyor, satarken zarar ediyorsun, en iyisi cepten kendi bildiğin işçiliği iyi olan ustanda yaptırmak. Nasıl bir algı varsa toplumda arabanın markasına modeline hasarına yapılan işçiliğe bakmadan hasar kaydını sorguluyor. Arkadaş şasisi kaymış 2014 Corsa’sını geçen sene 37 bin liraya sattı, ben 3 parça lokal boyalı(çamurluklarda sürtme) aracımı 30 bin liraya satamadım, niye? 13 bin lira yetkili serviste yapılmış hasar kaydı var diye. Geçen sene temiz 3700 lira kazandırdım şirketlere ve devlete hiç kaza yapmama rağmen, bu sene 1500 lira verdim, umarım kaza yapmam ama, 5200 lirayı çöpe atmışım gibi hissediyorum, o 5200 lirada zırt pırt kaza yapan adamın işine yarıyor.

  2. Bir bakacak olursak iyi hoş ta bir evde 1 araba var 3 hatta 5 kişide ehliyet var. 400×5 2000 eder gene yumuşak sıcacık sıcacık mantıkımsı açıklamalarla onu boşayacam seni alacam seni seviyom diyip yavaaşça kucaklamak amaçları. Bu arkadaşlar konuşup bişeyleri değiştirmeye kalkınca insanları şirketler rahaaatça tecavüz edebilsin diye yetkileri ile zincirliyorlar. Bakınız kapitalzm doyurdukça miğdesi büyüyen bir canavara benzer ve sonu budur. Şirketlerin hemen tamamı ecnebinin işte budur KAPÜTÜLASYON. İngiltere diyorsun arkadaş bir sürücü gelirine oranla yüzde kaçını bu sigortaya ödüyor onu niye söylemiyorsun kaç sterlin,el insaf ya araba başı 1500 den adam başı 500 e işte halkını koruma sorumluluğu… Gözümün önüne Banker Bülo filmi geliyor Hani Şener Şen İlyas Salman’a diyor ya yanında İlyas Salman’ın yavuklusu Ahu Tuğba boynu bükük duruyor oda diyor ya ” Evet s…im ama niye hele bi sor niye s…im” yemin olsun aynı durumu yaşıyoruz ama memnunmuyum, memnunmuyuz EVET…ÇOK MEMNUN EDİCİYDİ…
    Edit: Ha ingilterede bu tutar acaip cüzzidir ve sınıf sınıf sınırlanır yani fiyat seviyesine göre aracın sınırlanır. Şahin parası ödeyip merso kullanamazsın ve aile araçları için bir koruyucu düznleme vardır araç başı istersen seçersin zorunlu değildir..E millet halkı için çalışıyor peşkeş çekmez vatandaşını… Zorunlu olan ticari şöförler için uygulanır. Birde herkeze varmış gibi sokmaya çalışıyorlar sanki hekez cahil kimse orada yaşamamış bilmiyor…

  3. Alttaki arkadaşın da dediği gibi bir evde 1 araba var 3 kişi de ehliyet var ne anladık biz bu işten.Onu da geçtim yeni ehliyet alan öğrenciler veya gençler babasının arabasına biniyor bu sistemle genç şöförler hiç bir arabaya binemeyecek kapının önünde araba olacak ama ayy sigortam yok mu denecek?Bırakın bu işleri artık yeter öyle bir şey olursa gözünün yaşına bakmam satarım arabayı bu ne arkadaş?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu