Haberler

Skoda Rapid ve Rapid Spaceback makyajlandı!




Octavia ve Citigo’yu makyajladıktan sonra Kodiaq, Scout ve Sportline modelini sergileyen Çek üretici, Rapid ve Rapid Spaceback ikilisini makyaj operasyonu ile tekrardan canlandırıp, sınıfında lider konuma getirmek istiyor.

Yeni geliştirilen Bi-xenon farlar etkileyici!

Skoda bu farları her iki modelde de kullanmayı planlıyor. Gündüz farları için LED şeritler kullanan marka, Bi-xenon teknolojisinden yararlandığı farları ön planda tutuyor. Ancak tahmin edildiği gibi bu farlar standart değil, opsiyon olarak sunulacak. High Beam Assist yani Uzun Far Asistanı gibi özellikleri bünyesinde barındıran gelişmiş farlar verilen opsiyon farkını unutturabilir.

Tamponlarda makyajdan nasibini aldı

Farların ardından bir değişiklik de tampon grubunda yapıldı. Abisi Octavia ile aynı tasarıma sahip yeni sis farları Rapid’in eskisinden daha geniş gözükmesini sağlamış. Arka kısımda ise aynı önde olduğu gibi yenilenmiş bir arka tampon bizi karşılıyor. İsteğe bağlı olarak satın alınabilen LED farlar da tamamen yenilendi.

Rapid’in motor seçenekleri de genişledi!

Her iki modelde de Volkswagen Grubu‘ndan tanıdığımız 1.0 litrelik turboşarjlı üç silindir benzinli motor iki farklı güç seviyesi ile yer alacak. Daha düşük güç üreten versiyon 95 hp’ye sahipken yüksek güce sahip olan motor ise 110 hp üretecek. Alternatif olarak daha fazla güç isteyen müşteriler şu an da satışta olan 125 hp’lik dört silindirli 1.4 TSI üniteyi tercih edebilecekler. İşin dizel tarafında ise 90 hp gücündeki 1.4 TDI veya 116 hp gücündeki 1.6 TDI motorlar arasından tercih yapabilecek.

 

 

Yahya HACIOĞLU

2001-Kadıköy

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bence üreticiler artık modellerini filan makyajlamasın. Makyaj araçları güzelleştirmek yerine iyice çirkinleştiriyor. Ya tamamen kasayı ve tasarımını değiştirsinler yada güncel kasaya hiç dokunmasınlar

    1. Emre bey sözlerinize aynen katılıyorum. Hemen her marka artık tasarımlarını iyice bozmaya başladılar. Tasarımlarını bozan markalar bakalım nasıl yakalayacaklar eski tasarım çizgilerini. Bence eski tasarım çizgilerini markalar çok zor yakalayacaklardır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu