Haberler

UPS, insanlarla birlikte drone’larla çalışacak




UPS bu sistemi şu an için Amerika’da kırsal bölgelerde test ediyor. Şirket, Amazon ve Domino’s’tan farklı olarak kargoları daha hızlı teslim edebilmek için drone’larını insanlarla birlikte çalışacak şekilde test ediyor. Özetle sistemin çalışma sistemi şöyle: UPS çalışanı minibüs ile teslimata en yakın noktaya gidecek, drone’u gideceği yere yollayacak ve drone teslimatı kendisi yapacak. Hatta drone teslimata giderken teslimat görevlisi başka bir adrese gidebilecek. Şirketin amacı teslimatın son 1,5 km’sini drone’lara yaptırmak ve bu şekilde yılda 50 milyon dolara yakın tasarruf sağlamak. Test edilen drone’ların yaklaşık 4,5 kg taşıma kapasitesine sahip olması bir çok paketi teslim edebilme kapasitesine oldukları anlamına geliyor.

UPS paket dağıtımında bir devrim yapabilir

İnsanların ve drone’ların ortak çalıştığı bu sistem 20 Şubat’ta küçük bir alanda test edildi. Şirketin bu teslimat sistemini devreye alabilmesi için Federal Havacılık İdaresi’nden onay alması gerekmekte, eğer bu onayları da alırsa paket dağıtım sisteminde bir devrim olacak.

Hakan Karagözgil

1972 doğumluyum. Bir firmada yazılım mühendisliği yapmaktayım. Arabalara ilgim her zaman olmuştur ve arabaları görsel olduğu kadar teknik tarafları ile birlikte incelemişimdir. Arabaların mühendislik detayları beni daha çok çekmiştir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu