Haberler

Audi’nin yeni SUV modeli kış testinde




BMW X6 ve Mercedes GLE Coupe için geliyor

Audi, coupe formunda X6 ve GLE coupe gibi modellere sahip BMW ve Mercedes-Benz ile rekabet etmek amacıyla yeni Q8‘i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni Q8 bu sefer de soğuk hava testleri sırasında yakalandı.

Kamuflajı sayesinde sahip olduğu birçok detayı saklamayı başarabilen Q8’in ön kısımda yer alan büyük hava girişleri de Audi’nin agresif bir tasarım dili ile beraber modeli segmentindeki sportif model olarak tanıtılacaktır. Özellikle çekilen fotoğraflarda yere yakınlığı ile dikkat çeken Q8 bir crossoverdan daha çok Audi’nin Avant modellerini hatırlatmakta. Arka camın sahip olduğu açı ise bu sportifliği tamamlamakta.

MLB Platformu tekrardan sahnede

Yeni Q7 ve A4 gibi modellerde kullanılan MLB platformunu kullanacak olan Q8, 5 koltuklu olarak piyasaya çıkacak. Q7’de kullanılan motorların burada da kullanılacağı tahmin edilmekte.

Konsepte yakın bir tasarım dili

Audi, 2017 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı‘nda tanıtımı yapılan konsept model üzerinde çok fazla değişime gitmemiş gibi gözüküyor. Kullanılacak motor seçeneklerinden bir tanesi de 3.0 litrelik turboşarjlı V6 ünite ile elektirkli motoru kombine eden hybrid bir model olacak. 445 hp ve 700 nm tork üreten plug-in hybrid versiyonu için 0.100 süresi 5.4 saniye olarak açıklandı.

Dünya çapında crossover marketindeki genişleme trendinin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceği tahmin ediliyor. Bu durumun sonucu olarak Q8 gibi şık tasarıma sahip olan SUV’lerin de piyasada bir yer edineceği kesin. Audi’den Tesla Model X’e rakip olarak bir E-Tron modeli de beklenmekte.

 

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Tasarıma bakıldığında zaman konsepte dayalı bir araç olacak gibi duruyor. BMW X6 segmentinin en iyi araçlarından biri. Mercedes GLE Coupe zaten X6’nın rakibi değil çünkü birebir X6’nın kopyası GLE Coupe için “Mercedes X6” demek daha doğru olur. Coupe-SUV sınıfında rekabet artacak gibi görünüyor

    1. Audi Volkswagen çakması. Volkswagen’in bıraktığı tasarımları hep gruptaki diğer markalar alıyor(Audi, Seat, Skoda) gibi. Audi ile Volkswagen modelleri arasında tasarım anlamında hiçbir fark yok. Audi ne zamanki tasarım anlamında Volkswagen’den ayrılır kendine özgü ve bağımsız bir tasarım çizgisi yakalarsa ancak o zaman BMW ve Mercedes ile rekabet edebilir. Aksi takdirde Audi’nin işi çok zor

      1. VW çakması Audi Mercedes/BMW’nin yanında ancak giderde kumda oynar başkada hiçbir şey yapamaz. Audi yıllardır hem tasarım hem kalite hemde teknoloji anlamında Mercedes ve BMW’nin yanında ezildi ve yıllarca ezilmeye mahkum bir marka olarak kalıcaktır VW çakması olmaktan kurtulamadığı sürece. Audi BMW/Mercedes’in yanında çocuktur BMW/Mercedes ise babadır

  2. BMW ve Mercedes’in yanında Audi 3.çocuktur. Her zamanda böyle olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Audi’nin BMW ve Mercedes gibi olabilmesi için 40 fırından fazla ekmek yemesi lazım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu