Haberler

Yeni Audi S5 Sportback ile değişen bir dünya




Otomobilden daha fazlası

Audi de 51. Super Bowl için yeni S5’in reklam filmini yayınladı. Bu reklamı önemli kılan nokta ise diğer otomobil firmalarından farklı olarak Audi’nin otomobil yerine çok daha önemli bir konuya dikkat çekmesi. Bu reklamın ise maçın üçüncü çeyreği sırasında yayınlanacağı açıklandı.

Reklam aralarında yarış yapan çocukları konu almakta. Erkekler ise kahramanımıza karşı girdikleri mücadelede çeşitli haylazlıklara başvurmasına rağmen kaybeden taraf oluyorlar. Bu mücadele sırasında ise dış ses kızının büyüdüğünde nasıl erkekler kadar para kazanamayacağını ve yaşadığımız dünyada henüz oturmamış olan cinsiyet eşitliğine dikkat çekmekte. Reklamın sonlarına doğru da babanın düşünceleri ise daha pozitif bir hale gelmekte.

Sizce doğru mu?

Audi tarafından atılmış bu “cesur” olarak tanımlanabilecek reklam ise herkes tarafından olumlu karşılanmamakta. Sizce otomobil firmalarının bu tarzda reklam yapmaları doğru mu? Yoksa otomobil sektörü sadece otomobiller çevresinde mi reklam çekmeli?

Audi Amerika’dan sorumlu Loren Angelo ise uluslararası platformda eşitlik konusunu işleyen bir reklamın önemini vurgulamakla.

Biraz da S5 hakkında

Her ne kadar reklamda çok vurgu yapılmasa da S5 Sportback gelecek baharda satışa çıkacak. Sportback eki ise otomobilin sahip olduğu 4 kapıya ve lift-back şeklinde açılan bagaj kapağını vurgulamakta. S5 Sportback’in kalbinde ise yeni geliştirilen 3 litrelik V6 ünite yer almakta. 354 hp ve 500 Nm tork üreten motor sayesinde S5 0-100 koşusunu 4.7 saniyede tamamlamakta. Performans konusunda ise süspansiyon ve fren sisteminde iyileştirilmelere gidilmiş. İç mekanda ise müşterileri yeni “Virtual Cockpit” isimli dijital göstergelerle karşılamakta.

https://www.youtube.com/watch?v=G6u10YPk_34

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bence bu tarz kadın-erkek eşitsizliğini göstermeleri doğru. Ancak bu kadar büyük firmalar tarafından büyük kitlelere sosyal mesaj içeren reklamlar ulaşabiliyor. Maalesef firmanın kendisi reklam yaptığı için kendi markasını da göstermek durumunda. Hani çoğumuzun sevmediği ünlüler gidip engelli, durumu olmayan vatandaşlarımıza gidip yardımcı olduklarında prim yapıyor diyoruz ama başka türlü de böyle insanların yaşadığının farkına da varamıyoruz. İnsanlar çok bencil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu