Haberler

Yeni Mercedes Benz GLE kar testinde görüntülendi




Mercedes-Benz firmasının geniş crossover yelpazesi her alıcı için bir model anlamına geliyor. Casus videosunda görülen yeni kasa GLE Class’a bakılacak olursa da bu trend devam ediyor. Geçtiğimiz yıl gelişim aşamasındayken birkaç kez görüntülenen otomobili bu daha net bir biçimde görüyoruz.

Kardeşlerine benzeyecek

Videodaki test otomobilinde gövde ve farları saklayan ağır kamuflajlar bulunmasına rağmen ön tarafta geniş hava girişleri dikkat çekiyor ve çamurluklar da oldukça kaslı gözüküyor. Yandan bakıldığında ise mevcut modele göre daha geniş bir görüntü kendini belli ediyor bu sebepten arka tarafta daha geniş bir diz mesafesine sahip. Ayrıca daha önce izlediğimizyayınlanan bir casus videosunda, iç kabinde son E ve S Class modellerinde bulunan dijital gösterge panelini görüntülenmişti.

Yeni isim yeni kasa

Şu anki GLE Klasse  Mercedes M Klasse’ın yenilenmiş ve yeniden isimlendirilmiş versiyonu olsa da yeni jenerasyon GLE’de işler değişiyor.bu kadar basit değil. Modular High Architecture adlı tamamen yenilenmiş bir platforma sahip olacak otomobilindaha hafif olması bekleniyor.

Güçlü olacağı kesin

Yeni GLE’nin motor seçenekleri ile ilgili henüz net bir bilgi yok ancak yeni S Klasse ve E Klasse’de kullanılan yeni sıralı altı silindirli motorun kullanılacağını göz önünde bulundurursak GLE’nin de aynı motoru kullanmasını bekleyebiliriz. Yüksek verimliliğe sahip turbo beslemeli motorun 3.0 litrelik versiyonunun 408 bg ve 500 Nm’den daha fazla üreteceği de gelen bilgiler arasında.

Resim kaynağı: tr.motor1.com

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu