Haberler

Yenilenen Octavia’nın üretimi başladı




Skoda’nın en çok satan C segment kompakt sedan modeli Octavia’nın makyajlı versiyonunun üretimi, Çekya’daki Mlada Boleslav tesislerinde başladı. Adeta evrim geçiren Octavia; Kazakistan, Ukrayna, Rusya ve Hindistan’daki fabrikalarla birlikte Volkswagen Grubu’nun Kuzey Afrika’da kuracağı yeni fabrikada da üretilecek.

Tartışmalı tasarım !

2017 model Octavia hem görsel, hem de mekanikdel açıdan birçok değişim gördüş. En çok dikkat çeken detay ise Skoda tasarımcılarının W212 kasa kodlu Mercedes E serisinde görülen ikili far tasarımını kullanması oldu. Makyaj sonrasında far ve stoplar opsiyonel olarak tamamen LED olaral satın alınabiliyor.Geliştirilen bir diğer nokta olan kaput ise artık daha farklı hatlara sahip. Ön ve arka tamponda da estetik operasyonundan nasibini almış.Tüm bunlarla birlikte boyut konusunda da büyük gelişmeler söz konusu.

Yenilikler iç mekanda da sürüyor

İç mekanda ise boyutları 8 ve 9.2 inç olan multimedia ekranı, LED aydınlatma, arka bölümde iki USB girişi, ısıtmalı direksiyon simidi gibi donanımları görüyoruz. Skoda wagon türevinde Superb Combi ve Kodiaq’ta da görülen çıkarılabilir LED işaret feneri donanımını da sunuyor.

Yenilenen Octavia’da Kör Nokta ve Trafik Uyarısı, Römork Asistanı ve Öngörülü Yaya Koruma gibi güvenlik donanımları opsiyon olarak sunuluyor.

Haberimizi bitirirken Skoda’nın bu modeline neden “Octavia” adını verdiğini biliyor musunuz?

Bu isim, Latince’de “sekizinci” anlamına geliyor. Skoda’nın sekizinci üretim modeli olan Octavia’nın ilk jenerasyonu 1959’da tanıtılmıştı. Aracın selefinin ismi ise Skoda 440 idi.

 

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Bu iki parçalı farları hiç sevmiyorum sanki çizgi filmden çıkmış gibi mercedes de bir ara denedi oda benim gözümde çirkin di gerçi canlısını da görmeden bişey dememeli

  2. Skoda Octavia’ya ya makyaj hiç yaramamış. Octavia iki parçalı Mercedes’leri andırıyor. Ama o araçlar Mercedes olduğu için iyi de olsa kötü de olsa her türlü kazanıyorlar. Malum Mercedes prestiji olan bir marka Skoda gibi değil. İki marka arasında segment ve kalite farkı var. Makyajlı Octavia’nın bence hiç eskisi kadar tutulmayacaktır

  3. bizim 2015 Octaviamız var ilk başta makyajlı ve bizdeki octaviayı yanyana fotoğrafını görünce herkesin ortak düşüncesi olan keşke makyajlanmasaydı diyorsunuz ama ben VAG'ın yelpazesini düşününce güzel gelmeye başladı nedense. VAG birbirine çok benzeyen hatta Rapid-Toledo gibi sadece amblem farkları olan arabalar üretince diğerlerinden biraz olsun farklılaşmak için çirkinleşme göze alınır bence sıkıntı yok 🙂 benim tek kötü eleştirim şu araba elektrikli park frenini hak etmiyor mu hala yok anlamadım gitti

  4. Eski Octavia benim gözüm de daha güzel duruyor. Ön tasarımı bana çirkin geldi Octavia yi alsam sadece genişlik için alırım.

  5. Kuzey Afrikada bile fabrika açan VAG grubu Türkiyede satış rekorları kırıyor.Ben ülkemizde üretim yapan firmalardan araç alıyorum.Benim kardeşlerimede ekmek kapısı olsun.

  6. ve yine bir vag klasiği.skodanın vag grubundan tek farklı aracı bence rapid.diğerleri seat,wv,skoda çizgileri aynı.bu yeni bir versiyondan ziyade makyajlı versiyon olmuş.ön yüz çok riskli bir tasırım.bakalım göre göre alışabilecez mi….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu