Haberler

Audi RS5, Porsche Panamera 4S’den daha hızlı!




Nihayet beklenen an geldi. 2018 Audi RS5 Coupe resmen tanıtıldı!

Aynı motor, daha fazla güç

Yeni RS5 daha hafif ve daha hızlı olarak karşımıza çıkıyor. Porsche Panamera 4S‘de kullanılan 2.9 litrelik çift turbolu motor tercih edilmiş. Şaşırtıcı olan ise aynı motorun kullanılmasına rağmen RS5‘te 170 Nm daha fazla tork elde edilmesi. Yeni model, 600 Nm tork gücüne sahip olacak.

Giulia QV ile benzer

Yeni model, 60 kg daha hafif. 100 km/s hıza 3.9 saniyede ulaşabilen otomobil, Giulia QV ile aynı değere sahip. Opsiyonel olarak sunulan Dinamik Paket ile son hızı 280 km/s olarak belirlenmiş.

Çekiş sistemi ve yol tutuş üzerinde epey çalışılmış

Çift turbolu motoru ile ürettiği güç, sekiz vitesli otomatik şanzıman ile birlikte tüm tekerleklere asimetrik olarak iletiliyor (40:60). Otomobilde Dinamik Sürüş Kontrolü (DRC), seramik frenler ve dinamik direksiyona da yer verilmiş.

RS5, iç kısım dopdolu geliyor

RS5’in kokpiti bir spor otomobilin ihtiyaç duyduğu her şeyi barındırıyor. Kol dayamalı elmas dikişli spor koltuklar, çok fonskiyonlu RS spor direksiyon ve koltuklardaki RS logoları bunlardan sadece bazıları. Her şeyi sürücünün kontrolüne bırakmak isteyen Audi, lastik basıncı, tork ve G kuvvetleri bilgilerini yeni RS ekranından sunacak.

Audi, Avrupa için Mayıs ayından itibaren yeni siparişler alacağını duyururken ABD hakkında bir açıklama yapmadı.

Abdullah YEŞİL

18 yaşındayım. Çanakkaleliyim, Tekirdağ'da yaşıyorum. Beykent Üniversitesi'nde İlk ve Acil Yardım bölümü öğrencisiyim. Bu aralar OTOPARK'a nihayet benim de katkım olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. VW neyse Audi de o Audi neyse zaten VW de o. İkisininde tasarım olarak birbirinde hiçbir farkı yok. İki marka arasında sadece tek fark var oda VW “halk otomobili” Audi ise premium bir markadır. Yeni RS5 makyaj yaramış daha güzel ve estetik bir görünüme kavuşmuş. Aynı Prologue’ye benzemiş

    1. yüzyılın tespitini yapmışsın bravo. Daha önce bu sitede kimse farkına varmamıştı bu dediklerinin aydınlanma yaşadık resmen.

      1. Audi Volkswagen çakması. Volkswagen’in bıraktığı tasarımları hep gruptaki diğer markalar alıyor(Audi, Seat, Skoda) gibi. Audi ile Volkswagen modelleri arasında tasarım anlamında hiçbir fark yok. Audi ne zamanki tasarım anlamında Volkswagen’den ayrılır kendine özgü ve bağımsız bir tasarım çizgisi yakalarsa ancak o zaman BMW ve Mercedes ile rekabet edebilir. Aksi takdirde Audi’nin işi çok zor

    2. Bu arada makyajlı dediğin aracın önceki platformla alakası yok. Tamamen yeni üretildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu