FeaturedHaberler

Baby Driver, gişenin tozunu atacak!




Hız Tutkunları, Gişeye Lütfen!

Pek çok eleştirmen tarafından absürd olarak nitelense de bu yıl gişede büyük başarıya imza atacağına neredeyse kesin gözüyle bakılan The Fate of the Furious filminin yanında izleyicinin dört gözle beklediği, tepeden tırnağa aksiyon dolu bir film daha var, “Baby Driver”.

Çekimlerine 17 Şubat 2016’da başlanan filmin yönetmen koltuğunda Edgar Wright oturuyor.

Senaristliğini de Edgar Wright’ın üstlendiği film banka soyguncuları için çalışan Baby lakaplı genç bir sürücü ve son görevinde girdiği çıkmazı sınırsız bir aksiyonla seyirciye sunacak.

Olağan dışı sürüş tekniklerini estetik ve iyi seçilmiş görüntülerle harmanlayan yönetmen oldukça ilgi çekici bir film ortaya koymuş.

11 Ağustos’ta Amerika’da galasını yapacak filmin 2 fragmanı halihazırda izleyicinin beğenisine sunulmuş.

Konuda işlenen ilgi çekici detaylardan biri Baby’nin çocukken geçirdiği bir kaza sonrası kulağında kalan çınlama ve bu çınlamayı bastırmak için sürekli müzik dinliyor olması.

Eleştirmenlerin görüşüne göre bu detay aksiyonu desteklemek ve izleyicinin moda girmesini sağlayacak olağanüstü güzellikteki soundtrack’i film boyunca bol bol tekrar edebilmek için düşünülmüş.

Kaçış için orantısız hız

Bir soygun ve ardından kaçış planı için oldukça dakik olmanız gerekecek.

Hızlı ve manevra kabiliyeti yüksek bir otomobile ihtiyaç duyacağınız aşikar.

Baby’nin seçimi Subaru WRX ancak fragmanda Chevrolet Avalanche ve Dodge Challanger içerisinde de görünüyor.

Işık, motor… Kestiiiiiik!

Yönetmen koltuğundaki Edgar Wright film için güçlü bir kadro toplamayı başarmış. Suç örgütünün patronunu Kevin Spacey canlandırırken Jamie Foxx ve Jon Hamm iki hırsızı canlandırıyor.

Başrol Baby karakteri Ansel Elgort‘a emanet edilmiş. Aksiyon filmlerinin olmazsa olmazı aşk Lily James ile hayat buluyor. Masum bir garson karakterini oynayan Lily James, Baby’nin kız arkadaşı.

Hot Fuzz ve The World’s End filmlerinden tanıdığımız yönetmen aksiyon ve komediyi harmanlamada oldukça başarılı.

Son görevde işlerin yolunda gitmemesi biraz klişe bir senaryo gibi görünse de aksiyonun dozu, kaslı otomobiller ve tecrübeli oyuncuların sergilediği perfomans başarıya açılan kapıyı aralamışa benziyor.

Timuçin Çolakel

Birbiriyle ilintisi olmasa da albenisi varsa ilgi duyduğum onlarca konuyu nerede kullanabilirim diye düşünürken kendimi burada buldum. Konu elbette otomobil ancak bir roman misali konunun etrafında dolaşmaya hazırım. Bambaşka konular üzerinden otomobil anlatmaya geldim, işin sanat kısmına dokunmaya. İçinde çarklar, dişliler de olacak ancak bu çarklara bir parça renk çalacağız beraber. Renkler de sönük olmayacak, kutup ışıkları mavisi gibi, amazon yeşili gibi şeyler. Zaten hepimiz aynı renk olursak cümbüşü zayıf kalır. Neyse, takılın peşimize...

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu