FeaturedHaberler

Alpine A110 252 beygirle yeniden yollara dönüyor!




Kıvrımlı tasarımıyla geçmişe gönderme yapan Alpine, kaputunun altındaki canavarla günümüze gayet iyi adapte olmuş.

Yapımından yıllar sonra Alpine, A110 ile nihayet yollara tekrar geri döndü. 2017 yılının sonlarında Avrupa’da, 2018’de ise Japonya’da eski sürüş zevkini kullanıcılarla buluşturacak olan Alpine, modern bir donanımla bunu sağlamayı amaçlıyor.

Yeni A110’un dış kısmı, orijinaline sadık kalan, “retro” bir tasarıma sahip.

1.080 kilogramlık ağırlığıyla A110, modern otomobillere göre oldukça hafif. 4.178 milimetrelik uzunluğu, Mazda MX-5 Miata’dan yaklaşık 254 mm daha uzun, ancak otomobil Miata ile aynı ağırlığa sahip.

Alpine A110’un kalbi olan 1.8 litre turboşarjlı dört silindirli motor; 252 beygir güç ve 320 Nm tork üretiyor. Alpine A110 4,5 saniyede 100 km/h hıza ulaşabiliyor. Bu güçlü araba elektronik olarak 249km/h ile sınırlandırılmış. Bu gücü kontrol etmek için çift kavramalı 7 vitesli bir şanzıman kullanılmakta. Araç içinde sürücü, motor, şanzıman, direksiyon, dengeleme kontrolü, aktif egzost ayarlarını kendi tercihlerine göre ayarlayabilmekte.

Yeni A110, 1.955 adet Premiere Edition donanımı ile piyasaya çıktı. Bu modellerde, mat siyah kaplamalı 18 inç dövme alüminyum jantlar, Focal ses sistemi, Sabelt tek parça deri döşeme koltuklar standart olarak yer alıyor. Alpine’ın Fransa’da 58.500 Euro’dan satışınaa başlaması bekleniyor.

Hakan Karagözgil

1972 doğumluyum. Bir firmada yazılım mühendisliği yapmaktayım. Arabalara ilgim her zaman olmuştur ve arabaları görsel olduğu kadar teknik tarafları ile birlikte incelemişimdir. Arabaların mühendislik detayları beni daha çok çekmiştir.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Yenilenen hali yine çok güzel teknik verileri zaten efsane umarım canlı canlı görebiliriz bu arabayı. Mat siyah olarak bu arabanın da çok can yakacağını düşünüyorum

  2. Bu arabanın direksiyonuna geçince yakıtının pek düşüneceğini sanmam kimsenin 4.5 saniyede 100 km/h hıza ulaşmanın maddi değeri bence o yakıt giderinden daha fazla eder

  3. Üretilmesini istediğimiz araçlar bunlar ''shitbox'''lar değil.:DUmarım piyasa da tutunabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu