FeaturedHaberler

Audi RS logolu daha çok SUV üretecek




Markanın hızlı modellerden sorumlu departmanı Audi Sport, geçtiğimiz haftalarda 2018’in sonuna doğru altı tane daha RS modelinin geleceğini müjdelemişti. Departman patronu Stephan Winkelmann yakın zamanda Car & Driver’a verdiği bir röportajda birden fazla crossover ve SUV üzerinde çalışacaklarını belirtti. Yani yakın gelecekte markanın Q modellerini artık RS logolu olarak da görmeye başlayacağız.

Q5 ve Q7 en güçlü adaylar

Audi’nin iki senedir RS Q5 ve RS Q7 modellerine sıcak baktığını biliyoruz, dolayısıyla hangi SUV’leri RS logosuyla göreceğimizi tahmin etmek kolay. Dahası, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkan Q8 Sport Concept de görüntüsü itibariyle gelecekte bir RS versiyonuna sahip olacak gibi duruyor.

Dizele yer yok!

Steve Winkelmann’a göre markanın spor otomobil departmanı, global pazara yönelik geliştirilen otomobillerde “dizel motorların yeri olmadığına” inanıyor. Dolayısıyla henüz teknik detaylar netleşmese de, tüm yeni RS modellerinin benzinli motorlara sahip olacağını biliyoruz.

Gelmesi muhtemel modellerden RS Q5’in, yeni RS5 Coupe’deki 450 HP güç ve 600 Nm tork üreten 2.9 litrelik V6 üniteyi kullanması olası. RS Q7 ve RS Q8 ikilisi de, yeni nesil Cayenne Turbo S‘e de hayat verecek 4.0 litrelik biturbo V8 makineyle donatılabilirler.

Audi RS5 Sportback de yolda

SUV’lerin dışında RS ailesi gelecek sene sonuna kadar RS4 Avant ve RS5 Cabrio modelleriyle genişlemeyi sürdürecek. Bunların yanında, RS tarihinde ilk kez bir RS5 Sportback modeli de dedikodular arasında.

Kaynak: motor1.com

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Audi çok yakında Lamborghini Urus'a kardeş bir SUV yaparsa hiç şaşırmam. Lamborghini tarafından üretilen V10 motorlar Audi RS serilerinde kullanılıyor. Q8 Sport konseptte genel olarak hatlarıyla Lamborghini Urus'u andırıyor

  2. BMW ve Mercedes’in yanında Audi 3.çocuktur. Her zamanda böyle olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Audi’nin BMW ve Mercedes gibi olabilmesi için 40 fırından fazla ekmek yemesi lazım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu