Haberler

Bir depo dolusu servet!




Herkesin hayalidir yeni aldığı evinin altında, deposunda gömü niyetine müzelik otomobiller bulmak. Özellikle son zamanlarda bu konuda inanılmaz haberlere tanıklık ediyoruz. 34 yıl boyunca bir garajda kalan Renault 12’den, TIR dorsesinin içinde unutulan 1985 model Chevrolet Camaro’ya, 25 yıldır garajda saklanan Lamborghini Miura’dan geçtiğimiz aylarda İtalya’da bir garajda bulunan BMW M1’e kadar onlarcasına tanıklık ettiğimiz bu keşiflere bir yenisi daha eklendi.

Garajda bulunan BMW M1 haberi için tıklayınız.

Garajdan neler çıktı neler!

21 yaşında bir otomobil düşkünü olan Vince Hernandez’in Eylül ayında California’da aldığı deponun içinden müzelik otomobiller çıktı. Kaslı Amerikanlardan ve ender bulunan egzotik otomobillerden oluşan bu koleksiyon, belki de şu ana kadar bulunanlardan en heyecan verici olanı. Orijinalliği bozulacak herhangi bir müdahaleye maruz kalmamış bu otomobiller, 1980’lerden bu yana güneş ışığı görmemiş.

Garajda bulunan otomobillerden bazıları şöyle: Lamborghini CountachLamborghini Espada, otomatik şanzımanlı bir Ferrari 4001989 Porsche 911 Speedster1967 Shelby GT500Buick GSX1969 Hemi Charger ve Cadillac Series 62.

Servetin böylesi

Yapılan bu büyük otomobil keşfi, kesinlikle en inanılmaz olanlardan. Henüz sayacında 41 mil bulunan Porsche 911 Speedster’dan, kimi otoritelerce gelmiş geçmiş en iyi Amerikan olarak gösterilen Shelby GT500’e, iki tanesini bile yanyana görmenin imkansıza yakın olduğu Lamborghini Countach’tan birkaç tanesine bu garajda rastlandı. Bulunan otomobillerden her biri, bir koleksiyoncunun mutlaka garajında görmek isteyeceği cinsten.

Şansının yanında olması, Vince Hernandez’e inanılması güç bir servet bıraktı. Depoya bu otomobilleri kimin nasıl bir amaçla topladığı ve bu otomobilleri nasıl unuttuğu ayrı bir merak konusu. Bunu yapan her kim ise, 21 yaşındaki Vince Hernandez’e toplam değeri 2 milyon doların üzerinde bir servet hediye etti.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Bari hayırsever bir tutkun, bunları alıp revizyona soksa da tekrar hayata döndürse.

  2. Simdi benim anlamadığım bu araçlar depoda yatıyordu, tamam.
    Depoyu satın aldı diye bütün araçlar depo sahibinin mi oldu?
    Yani araçlar illaki kağıt üstünde bi vatandaşa ait olsa gerek.

  3. Biz de aldığımız arabanın torpidosuna bakıyoruz 100-200 bir şey unuttular mı diye. Hayat.

  4. Şu habere inanan var mı ya unutmuş da depoda bulmuş da arabalar ona kalmış sanki ruhsatı yok

  5. Evimin altında altın olsa bana mı verirler? hiç sanmıyorum belediye dedikodusuna bile gelip içini açar hatta gerekirse evimi yıkar 😀

  6. Olur mu böyle şey falan diyenler olmuş. Çok detayını bilmem, ama şöyle bişey var. Discovery'de hatta programı var depo savaşları mı neydi? Belirli bir süre geçtikten sonra depoyu kiralayan sahibi ortaya çıkmazsa bu depolar açık artırma usuluyle satılıyor. Ama içi açılmadan tabi, programda öyle en azından. Ne çıkarsa bahtına. Bunun kanuni detayları da vardır tabi.

  7. Yok parasına depo satın al içinden otomobil koleksiyonu çıksın
    Büyük ikramiye diye ben buna derim

  8. bunlardan az km yapmış olanlarını açık artırmayla milyonlara satabilir, büyükçe bir talih kuşu çökmüş adamın üstüne

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu